Sörmländska jordgubbar ska dessutom vara extra goda enligt odlare Kurt Broman på Ullevi bär.
– Det är större chans att det smakar gott med en jordgubbe från Sörmland än från landets mer sydliga delar. Ju längre upp man kommer, desto godare bli de.
Att se på en jordgubbe om den är god går inte enligt Kurt Broman.
– Vissa sorter är vackra att se på, men nästan sura och inte roliga alls att smaka på.
De populäraste tillbehören till jordgubbar är glass eller mjölk och socker.
– Jag tycker om jordgubbar med grädde och socker, och så ska man sitta vid bordet och äta, inte ute, säger Kurt Broman.
Gott om mogna gubbar lagom till midsommar
Förra året var det brist på svenska jordgubbar till midsommar, men i år är jordgubbssäsongen redan igång. Vädret har varit bra för jordgubbsodlandet, lagom temperatur och kraftigt regn vilket är bättre för jordgubbarna är småskurar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!