Griffins fick revansch mot Skå

NHL Griffins fick absolut bästa tänkbara start i den nya serien, när man vann mot serievinnarna i grundserien Skå med 53 (32, 01, 02). Vi gjorde en heroisk insats, säger en strålande glad lagledare, Ilkka Immonen.

Övrigt2006-12-15 23:09
I serieepilogen i Nyköping vann Skå med förkrossande 81 efter att hemmalaget kamoflerat formen i den betydelselösa matchen. Första inbördes mötet denna säsong vann Skå också med klara 52. I premiären av alltvåan var det nu en helt annan inställning, mer tåga, kampvilja och tändning. Detta överraskade hemmalaget en hel del. Underskattning kanske.
I så fall tackar vi för det. Nu gav grabbarna allt. Det ledde till en skön premiärseger. Vi gillar att slå ur underläge, säger Griffins lagledare Immonen.
Men visst var det en jämn och spännande match. Tufft in på mållinjen. I slutperioden gjorde Jocke Theorén, nyförvärvet från seriekonkurrenten Gnesta IK, bägge avgörande målen. Det första som betydde 43 efter 12.27 samt 53 i tom hemmabur med bara två sekunder kvar att spela.
Griffins, som ibland har svårt att samla tre femmor, kom till start med två backpar och tre kedjor. Alla spelarna gjorde ett uppoffrande slit och var
totalt slut efter drabbningen.
Nu är väl risken att de övriga lagen kommer att ta oss på fullt allvar och det kan ju bli en prövning för oss i fortsättningen. Men grabbarna visade verkligen rätta viljan, så vi kan ställa till det för topplagen, säger Immonen finurligt.
Skå gjorde två av sina mål i power play, medan Griffins ordnade samtliga sina fullträffar i spel fem mot fem. Det finns alltså mer att ta av i power play för Griffins del i fortsättningen.
Samtliga spelare i Griffins får överbetyg med ett extra plus till keepern Per Jerpenberg och hårdsatsande forwarden Janne Immonen. Den sistnämnde svarade för Griffins ledningsmål med 21 och 31 i första perioden. Daniel Eriksson gjorde lagets första fullträff till 11.
Frågan är nu om NHL Griffins orkar göra en lika bra match i hemmapremiären på söndag mot tunga Visby Roma?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om