Griparna föll i sista heatet

Hos Eskilstunalaget Team Bikab stog glädjen högt i tak. Hos hemmalaget Griparna gick melodin mest i moll efter derbymatchen i division 1. Bikab avgjorde den spännande drabbningen i sista hetatet och vann med siffrorna 4947.

Övrigt2004-06-06 23:54
Hemmalagets lagledare Mats Boström menade att det mest var tillfälligheter, som grinade hans lag i ansiktet och sättet man förlorade på inte innebar någon avgörande svaghet.
Matchavgörande blev dock gästernas reservförare som i de inbördes heatet triumferade med klara 102 och totalt poängmässigt hela 145. Då är att märka att Griparnas Sören Östergren inlånad från Filbyterna skadade sig när han blev påkörd redan i femte heatet.
Östergren kunde inte komma tillbaka och Griparna blev en förare kort i hans position.

I förväg hade man räknat med en hel del pristige i Sörmlandsderbyt. Hela tre Bikab-förare körde förra säsongen i Griparnas väst. Visst blev det en del tuffa dueller.
Derbyts bäste poängplockare blev rutinerade Robert Johansson med 14 poäng i Bikab ifjol i Griparna.
Var det mycket prestige för din del?
På ledarhåll var det mycket tjafs i höstas, men nu är vi förare i respeketive lag bästa kompisar med varandra, säger Robban, som mer eller mindre skänkte bort andraplatsen strax före måltejpen i inledningsheatet.
Men i fortsättningen stämde det bra för mig i starter och körning mest i ledande innerspår, säjer Robban, som också glädjer sig åt lagsegern.

Ja, vi var helt klart extra laddade mot Griparna, så det satt skönt med en seger i Nyköping, även om det blev väl spännande, inskjuter Jimmy Jansson, 23 år, lite ojämn nu, men har potential.
Kolmårdens-boende Andreas Lekander blev bäste poängplockare i Griparna med sina 13 tre segrar och två andraplatser.

Nöjd med din insats?
Åkningen kändes OK, men jag fick ingen fullträff i några starter. Det känns lite seget, när det blir för långa uppehåll mellan matcherna, förklarar Andreas, som dock tog en rolig 51-seger tillsammans med tvillingbrorsan Pierre i femte heatet.

Visst gick en del emot hemmalaget, som till exempel Mark Keasts tjuvstart i åttonde heatet, där uteslutningen bäddade för Bikabs dubbelseger över Pierre Lekander.
Avsaknade av en åttonde förare en junioråkare bidrog till gästernas seger. Inte heller startgrinden ville fungera friktionsfritt. Tävlingen drog ut alltför mycket på tiden, nästan 2,5 timme.
Nu gäller bara totalladdning inför nästa match borta på onsdag mot Vikingarna i Örebro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om