Griparna förlorade knappt mot Kaparna

Sprängheta polacker mot en startsvag hemmakapten blev avgörande i det allsvenska, tidigare uppskjutna mötet, mellan Griparna och Kaparna på Svanstaovalen. Gästerna fixade en serieseger tillika finalplats i slutspelet till elitserien, när man med knapp men rättvis marginal besegrade Griparna med 5145.

Övrigt2006-08-25 22:09
Hemmalaget fick chansen att säkra nytt kontrakt i allsvenskan genom en seger mot Kaparna före slutomgången nästa vecka.
Men man tog den inte, trots att Kaparnas bäste polack Rafal Dobrucki inte fanns med i laget. Hade hemmakaptenen Robert Johansson kört normalt och tagit tio poäng i stället för tre hade det räckt till förlängning i allsvenskan för Griparna.

Nu blir sista omgången avgörande. Dramatik och spänning. Det mesta talar för att Griparna klarar sig kvar i serien även vid en slutlig förlust hemma mot Valsarna. Getingarna har sämsta utgångsläget.
Västerviksföraren Robert Johansson, lagkaptenen, stod inte alls att känna igen.
Vet ej varför. Det var småstruligt hela tiden. Jag är inte alls nöjd.
Men jag måste väl få göra en dålig match någon gång jag också, säger han.

Det var främst starterna förutom en heatseger som inte alls gav honom tillräcklig fart in och ut ur första kurvan. Han blev hjälplöst efter och kunde sedan inte göra en enda omkörning.
Fyra nollor på fem heat har inte hänt tidigare i serien.
Varför förlorade ni den viktiga matchen?
Visst polackerna i Kaparna körde proffesionellt och bra. De var klart snabbast ut från starttejpen. De har ju ett halvt elitserielag, så det är inte så mycket att säga om förlusten, analyserar Robert Johansson.
Även om förlustmarginalen blev knapp lyckades aldrig hemmalaget ta ledningen i drabbningen utan Kaparna var mestadels bakhjulet före.
Skillnaden var just gästernas fyra polacker som hade glöden, kampviljan, förmågan att hålla tätt i paråkningen.
De tog hela 37 av Kaparnas 51 poäng, tala om dominans.
De är välutbildade, har bra cykelmaterial, tränar som proffs och tävlar väldigt mycket. Men de kostar mellan 10000 till 15000 kr per match, säger Kaparnas kontroversielle ordförande Tommy Rander, nöjd med att klarat finalplatsen i serien.

I Griparna visade Kauko Nieminen, 14 poäng på sex heat, sin klass. Positiv överraskning var inhoppande Hampus Gustavsson med sex poäng på fyra heat.
Lite ojämne Jörgen Hultgren tog åtta poäng.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om