Griparna satsar på allsvenskan

Griparna gör i år en storsatsning på sin speedway och har lyckats knyta några meriterade nyförvärv med erfarenhet från elitserien till sitt lag. Klubben går en mycket intressant division 1-säsong till mötes och siktet är högt inställt allsvenskan är målet.

Övrigt2003-03-24 21:22
Det finns tradition av speedway i Nyköping. 1994 åkte man ur division 1. Därefter lades laget ner. Det blev istället några årliga individuella tävlingar på Svanstabanan.
Hemmapubliken saknade sitt lag. Men förra säsongen var det dags för en efterlängtad division 1-comeback, men uppehållet hade satt sina spår.
Unga oerfarena förare, som dessutom råkade ut för många skador, hade inte mycket att sätta emot. Jumboplatsen gick inte att undvika.
Metanoldoften och den täta kampen runt speedwayovalenkommer nu att ge en trogen publik dess lystmäte. Men jumboplatsen måste bytas till en kamp i toppen av tabellen.
Vi vill verkligen göra en ordentlig satsning och jag är mycket nöjd med de nyförvärv vi lyckats knyta upp från andra klubbar, säger lagledaren Mats Boström på upptaktsträffen den gångna helgen.
Namn som Robert Eriksson och Göran Flood från Örebrolaget Vikingarna, men fostrade i elitserieklubben KumlaIndianerna, skulle säkert många klubbar velat värva.
Talangen med speedway i blodet Jimmy Jansson är ytterligare ett nyförvärv av högsta klass. Tidigare i Smederna och Vargarna. Tredje generationen Jansson som toppförare i landet.
Jimmy blir nu Gripförare efter att hans farfar Joel Jansson kört för oss i slutet av 40-talet, säger Hasse Bergentoft, speedwayorakel.
Lovande 19årige junioren Andreas Lekander från Piraterna i Motala och Torshällas Johan Nordh kompletterar listan av nyförvärv.
Comeback efter långvariga skadeproblem gör också 30-årige Mark Keast en förare med stor kapacitet.
Ett farmaravtal med allsvenska Bysarna, Gotland, gör att man kan byta förare med dem.
I år tar Hasse Bergentoft också hand om fem juniorer från Griparna och två från Vargarna, som skall delta i juniorserien, vilket bådar gott inför framtiden och möjligheten att rekrytera egna förare till seniorlaget.
Vi skall satsa på att ta oss upp i Allsvenskan till nästa säsong, säger Mats Boström och sticker ut hakan med en hög målsättning. Han vet dock att det blir mycket tufft att nå dit.
Nio lag gör upp om två allsvenskaplatser i en rak division 1 serie med hemma och bortamöten.
Det blir säkert jämnt i toppen. Femsex lag kommer att slåss om de två uppflyttningsplatserna. Vi skall finnas med där och utan alltför många skador har vi chans att nå allsvenskan, siar Mats.
I år kan hemmapubliken förvänta sig jämnare matcher på Svanstabanan.
Redan i påskhelgen deltar Griparna med två lag i en tävling på Gubbängens speedwaybana för att svetsa ihop laget till division 1-premiären hemma mot Gastarna från Göteborg den 4 maj.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om