Guldkantade traditioner

Det blev en verkligt guldkantad fredagsmorgon för Nyköping och Sörmland. På arbetsplatser, i bilar och i hemmen bröt det stora guldjublet loss. Det finns all anledning att hylla den idrottsliga bedrift som Henrik Nilsson och hans kollega Markus Oscarsson stod för i kanotsportens tuffa K2 1000 meter. Det blev en kraftmätning som uppfyllde alla krav på god underhållning ett tidigt underläge, stegvis återhämtning och så den sista ansträngningen med 250 meter kvar. Ett guldryck, som lämnade konkurrenterna på efterkälken.

Övrigt2004-08-27 23:59
Svensk kanotsport, och särskilt sörmländsk, har stolta traditioner att försvara. Traditionerna talar inte bara om medaljer. Nej, de talar om guld och segrar. Olympiska kanotguld ska med jämna mellanrum vara svenska. När guldet dessutom hamnar i Nyköping, kanotlegenden Gert Fredrikssons hemstad och numera också hemvist för Svenska kanotförbundet, känns det ytterst passande.
De olympiska spelen är ett enormt skyltfönster. Sporter som inte särskilt ofta finner plats i mediebruset och kämpar med ekonomiskt strama ramar, får chansen att visa upp sig från sin bästa sida. De har en chans på fyra år, så misslyckanden är rejält bistra och dyrköpta. Men det handlar inte bara om pengar.
Olympiska guldmedaljörer kommer med stora rubriker och hett efterlängtad tv-tid i kölvattnet. Det är spaltmetrar, minuter och sekunder värda sin vikt i... ja, guld för svensk kanotsport, nödvändiga för nyrekryteringen av framtida olympiska mästarämnen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om