Hannah står på egna ben
Boxern Bella får klappar på de mjuka öronen och slickar förtjust matte Hannah Hermanssons hand. I dag är stolarna utanför Hannahs café vid Trosaån regnblöta. Några kunder äter kanelbullar vid borden inomhus i stället.
Jag jobbade på ett annat café när jag fick veta att det här var till salu. Jag var ju tvungen att prova, säger hon.
Nu är hon 27 år och rörelsen rullar på.
Det är mycket jobb som man inte ser, bokföring och beställning av varor. Det roligaste är att man får göra lite av varje, det blir variation, säger hon.
Hon har bott stora delar av uppväxten i Västerljung. Gick på Kyrkskolan och hade häst vid Björke gård.
Från att jag var nio till jag var 17. Någon gång ska jag ha häst igen, säger Hannah Hermansson bestämt.
Redan som tonåring flyttade hon hemifrån.
Jag gick media på gymnasiet i Ystad. Det var lärorikt att få sköta sig själv. Nu känns det som jag varit iväg en sväng. Jag har inget behov att flytta ifrån kommunen, säger hon.
När hon kom hem jobbade hon inom hemtjänsten och på Häradsgården, innan hon började i cafébranchen.
Sambon Kjell jobbar också på caféet. Tillsammans bakar de bröd och bullar, gör smörgåsar och står i kassan. För två år sedan, samma helg som skördemarknaden i Trosa, föddes sonen Gustaf.
Jag trodde ju att vi skulle kunna ha öppet på marknaden. Kjell hade börjat förbereda när jag kände att det nog inte skulle bli så, säger hon och skrattar.
Det kan vara svårt att driva eget och samtidigt vara mammaledig.
Det har varit lite pusslande. Jag var ledig ett tag när han fötts men inte så jättelänge. Men eftersom båda jobbar här så går det rätt bra, säger Hannah Hermansson.
Hon tycker att det är en glädje att se sonen utvecklas.
Man lär sig själv så mycket hela tiden. Det är konstant förändring. I början var det ju svårt att kommunicera, då var det mest byta, äta, sova som gällde. Nu kan vi göra saker ihop och jag kan förklara, säger hon.
Nyligen belönades hon med ett stipendium på 5 000 kronor från Zontaklubben i Trosa och Gnesta. Pengarna ska hon använda till att lära sig baka tårtor.
Det är något jag känner att jag vill kunna, för att utveckla caféet och mig själv. Jag har tittat i tidningar, det finns mycket nytänkande och vackra tårtor, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!