Hård konkurrens om matkunderna i Nyköping

Matbutiker och stormarknader i Nyköping börjar närma sig en överetablering. Butikerna utkämpar ett hårt lokalt marknadskrig där pressade priser gör konsumenterna till de stora vinnarna.

Övrigt2005-05-16 19:48
Det senaste bakslaget för en butik i Nyköping kom förra veckan när Coop Forum varslade 13 anställda om uppsägning.
Andra butiker i dagligvarunischen i Nyköping bekräftar de tuffa tiderna. Mattias Karlsson, butikschef hos Willy:s på Gumsbacken, säger:
Det är ett krig på marknaden. Det går i cykler vilka butiker som drabbas värst av konkurrensen.
Mattias Karlsson berättar dock om en annorlunda utveckling de senaste åren, trots en tuff lokal marknad. Willy:s i Nyköping ökar omsättningen och anställde tio personer förra året.
Från 2003 till 2004 hade vi den bästa ökningen i procent av omsättningen av alla Willy:s-butiker i landet, säger han, och tillägger att den goda omsättningsökningen fortsatt även under 2005.
Kenneth Johansson, butikschef på AG:s på Spelhagen, konstaterar att antalet matbutiker i Nyköping börjar närma sig gränsen för en överetablering.
!q Det blir fler och fler om samma kaka.
Mårten Tenne är butikschef på Ica Kvantum i Brandkärr. Han bekräftar att marknaden blir allt tuffare och marginalerna mindre.
Vi har en positiv utveckling av omsättningen, men det gäller att hela tiden utvärdera det vi gör och att jobba på rätt sätt, säger Mårten Tenne om läget för den egna butiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om