Hemtjänstföretaget Invita öppnar restaurang

Rosenkälla kommer snart att få tillökning till den relativt glesa restaurangskaran. Hemtjänstföretaget Invita har alltid varit måna om maten inom verksamheten – nu driver de snart en egen restaurang.– Vi kommer att servera genuin och hemlagad mat baserad på riktigt bra råvaror, säger Cecilia Ingre, Invitas VD.

Här kommer restaurangen Umgås att öppna i höst. På den nu tomma ytan utanför byggnaden kommer det snart att finnas en uteservering.

Här kommer restaurangen Umgås att öppna i höst. På den nu tomma ytan utanför byggnaden kommer det snart att finnas en uteservering.

Foto:

Övrigt2017-08-09 19:00

Cecilia och Per Ingre grundade hemtjänstföretaget Invita 2007. Nu ska de öppna en restaurang vid ett av sina kontor i fastigheten Vildgåsen i Rosenkälla. Invigningen är beräknad till slutet av september.

– Vi har haft planerna rätt länge, men har inte gått ut med det än för att vi inte vetat exakt när vi kan öppna, säger Cecilia Ingre, VD för Invita.

Under de tio år Invita funnits har mat varit någonting centralt inom verksamheten. Ett exempel är när företagets kunder 2011 erbjöds möjligheten att få en restaurangupplevelse i sitt eget hem, med två studenter vid Nyköpings Restaurangskola på besök.

Sedan flera år erbjuder Invita mat lagad i kundens hem som alternativ till matlådor. Att de nu tar steget till att öppna en helt egen restaurang med namnet Umgås ser de som ett bra komplement i verksamheten.

– Vi tycker att det namnet känns fyndigt då restaurangen ligger på Vildgåsvägen, säger en glad Cecilia Ingre.

Målet med restaurangen är inte bara att förse företagets kunder med matlådor, eller att endast äldre ska vara gäster – tanken är att alla i trakten ska uppskatta att få en kvalitativ restaurang i området.

Cecilia Ingre menar att responsen från företagets kunder och allmänheten varit positiv.

– Jag tror att vår nisch på äkta råvaror och det jag kallar för "riktig mat" kommer att fungera väldigt bra och inte bara locka kunder från närområdet, säger Cecilia Ingre.

Restaurangen Umgås kommer att fungera som en kvarterskrog med ordentlig husmanskost, öppet dagtid och även vissa kvällar i veckan.

– Vi tror på den helande kraften i mat. Vår mat kommer att vara genuin, okomplicerad och förstås väldigt god, säger Cecilia Ingre.

Invita har redan anställt en restaurangchef och jobbar just nu med de övriga anställningarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!