Hon prisades för genvägen
Jag jobbade med kloning av människogener i jästceller, det var i samarbete med ett litet läkemedelsföretag. Tanken var att vi skulle få fram ett läkemedel, säger hon.
Nu, mer än ett år efter avslutat examensarbete, har hon fått stipendium på 10 000 kronor för sin uppsats.
Det känns jättekul. Bioteknik är spännande och ligger i tiden. Jag tycker det är intressant att förstå hur allt liv fungerar.
Fast om man målar upp en bild av Ingela som en kemiingenjör som susar runt med fladdrande vit rock i ett laboratorium fyllt med provrör, så är det inte riktigt sant. Hon arbetar med kvalitetssäkring på DSM AntiInfectives, ett läkemedelsföretag i Strängnäs dit hon pendlar från Råby utanför Nyköping varje dag, och arbetet är mer skrivbordsbundet.
I läkemedelsbranschen handlar det mycket om kvalitetskrav, att granska dokument och kunna se om något går fel i produktionen. Men jag tycker jobbet är jätteroligt, säger hon.
Fritiden fylls snabbt på med aktiviteter som rör husrenovering. Ingela och hennes sambo köpte hus i somras, och närmast på tur står en köksrenovering.
Det blir nog en snålvariant med målning av köksluckor och nytt kakel, skrattar hon.
Tiden räcker inte längre till för att ha en egen häst, vilket Ingela hade innan hon började studera. Många timmar varje dag spenderades i stallet.
Om jag har häst är jag väldigt tävlingsinriktad, då tar det ännu mer tid till träning. Jag vet inte om jag är beredd att offra all den tiden igen.
Att spendera fem år på att doktorera inom bioteknik är Ingela inte heller så sugen på.
Det är säkert jättekul men dåligt betalt och otrygg anställning, sedan är det svårt att få något jobb som verkligen motsvarar den kompetens man fått. Men det var roligt att hålla på med projektet, det var väldigt fritt och öppet för nya idéer.
I dag finns det dock ett och annat hon skulle ha ändrat på om hon fick göra om projektet igen.
Definitivt nya genvägar, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!