Hotton har börjat ladda

Nyköpingsföraren Bosse Hotton Hansson tävlade i helgen på hemmaplan i Gästabudsenduron. Hotton, som har viktiga tävlingar framöver, körde på säkerhet och slutade 10:a. Suverän vinnare blev Tibros fabriksförare Erik Svensson.

Övrigt2004-10-04 23:00
Det blev verkligen en riktigt fartfylld motorfest på Svanstabanan i lördags. Uthållighetsprovet i enduron kördes dels i skogsterrängen, dels på motocrossbanan i ett varvlopp på en cirka 13 km lång slinga.
Banan var torr och fin, men inte svåråkt. Många stenar och en hel del rötter satte dock förarna på hårda prov.
Man var mest nyfiken på hur Bosse Hotton Hansson skulle visa upp sig på hemmabanan inför sina stundande stortävlingar i Dubai och rallyt ParisDakar.
Jag tog det som en träningsdag, ville inte utsätta mig för några risker. Men likväl körde jag omkull två gånger, dock utan att skada mig eller cykeln, säger Bosse med ett lugnt leende.
Till råga på allt tvingades han kicka igång cykeln några gånger extra, innan han tog upp jakten på sina medtävlare.
Han kom tia i seniorklassen på sin Kawasaki 250 4-t M04 av 12 startande, men bekymrade sig inte för placeringen. Viktigast att delta i hemmatävlingen.
Nu gäller uppladdningen i stället för de kommande tävlingarna, säger den 46-årige NMS-föraren.
Mest glädjande ur hemmasynpunkt var nyförvärvet från Östersund, Nicklas Hedbergs aggressiva körning, som belönades med segern i breddklassen, hela 2,11 minuter före tvåan.
Trots minimal träning på grund av flytten till Nyköping visade han snabbhet och balanskonst på banan, valde rätta spåren och utklassade motståndarna på de fyra varven.
Kapacitet finns helt klart för att gå upp på seniorelit, när konditionen blir tillräcklig.
Hans insats var strong, säger NMS-ledaren Hasse Nilsson och glädjer sig åt nyförvärvet från Östersund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om