HSB svarar på kritiken: "Är beklagligt"

Det råder stor ilska bland de boende på Trosalundsberget. Nu svarar fastighetsägaren HSB på kritiken om att det är ett leverne i ett dammigt byggkaos.

Efter SN tagit kontakt med HSB – nu svarar de på hyresgästernas frågor.

Efter SN tagit kontakt med HSB – nu svarar de på hyresgästernas frågor.

Foto:

Övrigt2017-01-24 08:15

SN tog kontakt med fastighetsägaren HSB, som köpte 400 lägenheter på Trosalundsberget 2011 av Trobo, för att de skulle svara på den kritik och frågor som de boende har.

För de boende själva har vittnat för SN om svårigheter att komma i kontakt med HSB.

– Det har tidvis varit många som hört av sig och vi har inte alltid hunnit ta emot eller svara på alla frågor vilket är beklagligt, säger Jon Leo Rikhardsson, vd för HSB Södermanland.

Det är kraftiga problem med internet och fibernätverk. Hur ser ni på det?

– Vi har kopplat ur allt i Trobohuset och i samband med det så har alla berörda leverantörer kontaktats, men en leverantör hade tydligen missat att de hade en kabel där. Det besked vi fått är att leverantören jobbar på en lösning.

Parkeringar har försvunnit tillfälligt vilket gör att många tvingas parkera på Trosa vårdcentral.

– Alla hyresgäster som haft en parkering har erbjudits en ny på den tillfälliga parkeringsplatsen vid kyrkan eller på andra lediga platser. Det har även ordnats med tillfälliga handikapparkeringar vid byggnaderna på berget. Det som har försvunnit är besöksparkeringar vilket medför att gäster är hänvisade till exempelvis vårdcentralen. Detta är förstås beklagligt men det finns helt enkelt ingen mark.

Samtidigt är bommar nedfällda för trafik dagtid.

– Bommarna är stängda och har varit så tidigare, på grund av att det inte skall vara någon biltrafik inne på området. Alla hyresgäster har nyckel till bommen och kan öppna och stänga vid behov. Under en period var den ena bommen öppen av praktiska skäl vilket medförde klagomål på "buskörning" inne på området.

Portar står helt olåsta vilket innebär stöldrisk.

– Portlåsen är ur funktion av samma anledning som fibern. Det visade sig att styrningen och matningen till Trosalundsberget går via Trobohuset. Anledningen till att portarna tidvis har varit olåsta är att det har varit svårt att hitta någon dokumentation eller ritningar om hur detta är kopplat.

– Vår entreprenör löser detta nu snarast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om