"Ibland är det beatet som gör låten"

Han lyckades få P3 Guld för ett mixtape och förra året slog Stor igenom ordentligt med plattan "Shere Khan XIIII". Raptexterna inspireras av livet och på fredag uppträder Stor tillsammans med Linda Pira på festdagarna.

Övrigt2014-08-01 00:00

P3 Guld 2010. Rapparen Stor lyckades med något ingen gjort tidigare - vinna årets hiphop/soul med ett mixtape, ett officiellt släpp, närmare bestämt "Skolans nya ledare". Utifrån kan det verka som att det gick snabbt att nå hiphop-sveriges uppskattning.

– Det beror på hur man räknar, jag har gjort musik länge. Jag började med det för att det var något jag ville göra och jag hade lätt för mig, säger Stor.

26-åriga Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, tog sitt artistnamn då smeknamnet Stor hängt med sen han var liten. Efter framgångarna på P3 Guld kom det stora genombrottet 2013 med plattan "Shere Khan XIII". Fullängdaren blev kritikerrosad och Nöjesguidens recensent Nicholas Ringskog Ferrada-Noli kallade den "en modern klassiker inom svensk hiphop". När Stor rappar inspireras han av allt som händer, av vad livet som artist innebär och gamla minnen.

– Man brukar ha som en bank av teman i skallen. En låt kan börja som ett rim eller en idé eller ett beat. Ibland är det beatet för sig själv som gör låten, berättar Stor om hur hans musik kommer till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om