Inga krav på urkopplade krockkuddar i Sörmland

Något krav på att krockkudden på passagerarplatsen ska kopplas ur i de taxibilar som används för färdtjänst och sjukresor i Sörmland finns inte i de nya entreprenadavtal som precis blivit klara. Just det kravet ställs dock av Östgötatrafiken i de förhandlingar om nya färdtjänstavtal som nu pågår i Östergötland.

Övrigt2002-11-13 22:58
Frågan om krockkudden ska vara urkopplad på passagerarplatsen har inte alls varit väckt här, säger Lars Sjöwall, Länstrafiken Sörmlands samordnare för kommunernas upphandling av färdtjänst- och sjukresor.
Östgötatrafikens krav på att krockkudden på passagerarplatsen ska vara urkoppad i de taxibilar som används för färdtjänst motiveras med att man måste köra barn i barnstolar i färdtjänsten, samt att neurologiskt handikappade kan ta skada av en krockkudde.
Lars Sjöwall konstaterar att det bara finns ett krav beträffande krockkuddar inskrivet i de nya avtalen om färdtjänst och sjukresor i Sörmland.
Det står att det ska finnas krockkudde på förarplatsen i de fordon som används, säger han.
De nya entreprenadavtalen om färdtjänst och sjukresor för kommunerna i Sörmland, undantaget färdjtänsten i Strängnäs kommun, börjar formellt gälla från 1 mars 2003, men kommer förmodligen att träda i kraft redan vid det kommande årsskiftet.
Avtalen kommer i så fall att gälla fram till halvårsskiftet 2006.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om