Invandring svart på vitt

Du kallar oss rasister, du censurerar det vi säger och du fattar inte att midsommarstången snart är förbjuden!
Påståendena är standard i inkorgen när jag så mycket som snuddar vid ämnet integration i en ledare.

Övrigt2011-12-20 05:00

Påståendena är osanna. Jag har aldrig kallat någon invandringsskeptiker rasist och ingen kan påstå att debatten om migration och invandrare inte är livlig i Sverige. Att ingen är på väg att bannlysa midsommarstången behöver inte kommenteras.
I går skrev en läsare följande: ”Vi har flygstrejk här i Frankrike. Why so? Jo det är ’security’ personalen som strejkar. Folk skall inte få fira jul hur som helst… Och guess what? De består till så gott som 100% av muslimer (känns dessutom tryggt att veta).”
Kommentarerna och påståendena visar på den generaliserande och dogmatiska syn vissa svenskar har på invandring och muslimer. Många uppfattningar är totalt verklighetsfrånvända. På nätforum som Flashback och Avpixlat genererar de oreflekterade, hatiska och fanatiska diskussioner.

Integrationsdebatten har hamnat i medieskugga under den ekonomiska krisen. I oroliga tider blir rädslan för utomstående hot och ”folk som kommer hit och tar våra jobb” allt större i vissa läger. De invandingskritska säger att de tystas. Ilskan växer under ytan.
Nu har regeringen äntligen vaknat. I går lanserade integraionsminister Erik Ullenhag (FP) en hemsida där nätmyter om invandring och invandrare bemöts. Det var på tiden. Nu kan främlingsfientliga som vill ta debatten med makthavarna väldigt enkelt ta till sig vad regeringen gör och vilken statistik som används. En mer nykter debatt kan nu krävas av dem som säger att islam tar över Sverige och att skolavslutningar inte får hållas i kyrkan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om