Irriterad på polisens arbete
Polisens nya strategi bygger på att genom att sänka toleransgränsen mot fartsyndare i trafiken, så minskas medelhastigheterna på våra vägar. Det är inte för att trakassera vanliga medborgare. Om denna nya strategi lyckas, kommer vi att minska trafikdöden på våra vägar. Polisen är ju till för att vi medborgare ska känna trygghet i vårt samhälle. Vi vill säkert känna trygghet även som trafikanter. Flera oberoende forskare har konstaterat att får vi en sänkning av medelhastigheten med 1 km/t, så räddar vi 25 människoliv om året. Att se detta som en trygghetsfråga för dig, Nils Ove, och för dina barn och barnbarn när de ska ge sig ut i trafiken är förhoppningsvis viktigt.
Jag tror att du inte vill att det ska finnas de som är lite pedofiler utan att bli straffade eller att misshandla någon lite grand är OK. Jämför detta med de brott du kallar riktiga brott. I Sverige dör ca 450 människor varje år i trafiken.
Om denna åtgärd polisen har satt in kan rädda 2550 människor om året, så måste det väl vara en mycket viktig faktor att ta med i beräkningen.
Det viktiga nu är att få både dig och naturligtvis alla poliser att förstå vilken viktig uppgift de har tagit på sig, att rädda människoliv. Att polismannen ska kunna lämna rapporteftergift är kanske i vissa situationer bra, men då har polismannen också tagit på sig att sätta de gränser som gäller. I vårt system har vi regering och riksdag som sätter dessa gränser och skapar våra lagar. Polisen har i uppgift att se till att dessa lagar följs.
Med den nya strategin kommer vi att komma mycket närmare det system, där polismannen inte behöver både skapa lagen och se till att den efterföljs.
Vill vi rädda människor från att dö i trafiken, är detta ett ur trafiksäkerhetssynpunkt vällovligt initiativ som trafiksäkerhets-Sverige hyllar.
Lars Nordquist
verksamhetsansvarig NTF Sörmland
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!