I en timme hade folk köat innan Skärgårdsvåfflan satte på våffeljärnen och öppnade verksamheten för femte säsongen. Men väntan var inte över där. Under premiären på midsommardagen tog det närmare 1,5 timme att beställa och få sin våffla. Några tappade tålamodet och lämnade sina kölappar i gruset efter sig när de gick.
– Det är alltid väldigt mycket folk på premiären, det är mer folk i dag än förra året, säger Deborah Rosman som driver caféet.
Vissa var där för första gången och andra har gjort besöken till tradition. Besökaren Sara Schön uppskattar läget:
– Det är så fin utsikt över skärgården, säger hon.
Bland efterrättsvåfflorna är den klassiska, den med färska jordgubbar och vaniljglass, den populäraste. Företaget mötte dock en utmaning till säsongsöppningen: De fick åtta liter jordgubbar i stället för de åttio som var beställda.
– De tyckte att åttio liter jordgubbar lät för mycket för oss så nu blir det lite problemlösning, säger Deborah Rosman.