Jublande Gnesta IK till alltvåan

Gnesta IK hade pressen på sig, gästande Nynäshamn allt att vinna i det direkt avgörande mötet om sista platsen till alltvåan. GIK vann med övertygande 52 när det som bäst behövdes. Unge målvakten Jesper Ekeberg,18, höll Gnesta kvar i matchen med många bra räddningar i mellanperioden.

Övrigt2006-12-08 23:59
Det känns bara så underbart. Vi har väntat på att säkra en plats i alltvåan och nu är det klart. Det skall bli riktigt roligt att få nya derbyn mot NHL Griffins, säger en mycket glad, men sansad målvakt i hemmalaget, Jesper Ekeberg.
Han har en hög räddningsprocent, drygt 90, och ger även en hel del beröm åt sina lagkamrater, som mestadels stöttar honom på ett bra sätt. Men i vissa matcher har Jesper varit bra, när laget inte förmått övertyga.
Han räddade oss definitivt i mellanperioden mot Nynäshamn, när vi drog på oss många utvisningar, berömmer GIK-tränaren Peder Biström, som i övrigt var riktigt nöjd med inställningen i den avgörande matchen.
Jesper Ekeberg började på allvar tro på alltvåan först i tredje perioden.
Ja, helt säker på minst en poäng var jag inte, men efter 31 i sista periodens inledning såg det riktigt bra ut, medger den unge målvaktstalangen.
Han gör sin tredje A-lagssäsong och är bättre än någonsin.
Min egen styrka är väl att göra mitt eget race, även om laget inte kommer upp i normal spelstandard. Så har skett då och då. Jag har som mål att alltid vinna över mig själv och prestera mitt bästa.
Gnesta kunde äntligen ställa upp med sitt bästa lag, så när som på förhindrade Tim Forsberg. Det betydde mycket för stabiliteten med rutinerade kort som en mix med de äregiriga, unga framtidslöftena.
Första och sista perioden var Gnestas, medan Nynäshamn hade den andra. Härligt ochså att det blev tre hemmamål i power play, vilket är så viktigt i ishockey.
Vi skulle åka ut och spela tufft i försvaret med ordentlig skridskoåkning för att ro poäng i hamn och få spela i Alltvåan. Det var vår taktik inför slutperioden, säger Jesper Ekberg, som manar att det lyckades man bra med.
Att glädjen stod högt i tak i hemmalagets omklädningsrum är närmast ett understatement. Det skreks, hejades, klappades i händerna och vrålades i allt segerrus.
Det var åter en lagseger, som förde oss till alltvåan. Där tycker jag vi hör hemma, även om vissa matcher i grundserien varit lite svängiga, analyserar GIK-tränaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om