Julle höll tätt när Gnesta vann derbyt

Han har inte förlorat med Gnesta FF i fotbollsfyran denna säsong. I derbyfighten på Hagstumosse IP såg Julius Julle Wahlsten, 30, till att gästande Oxelösunds IK blev mållöst .

Övrigt2002-08-08 23:30
Julius Julle Wahlsten hade mycket att göra, gjorde det bra och kan anses vara Gnesta matchhjälte.
Många räddningar av olika svårighetsgrad. En del skott tvingades att tippa till hörna, men OIK kunde ändå inte förvalta dem.
Det kändes fruktansvärt skönt att slå Oxelösund i en derbyfight, där mer kämpatag än finlir blev avgörande, säger en mycket nöjd hemmamålvakt.
Varför vann ni derbyt?
Alla spelarna hade en bra inställning, även om vi började lite lojt. Sedan krigade vi ordentligt och släppte inte taget om de tre poängen efter paus, menar Wahlsten.

Målvaktskonkurrensen mellan Julle och kollegan Sarkis Keryakes i Gnesta mål är bara stimulerande och gör att träningarna nästan blir som tävlingsmoment. Troligen har GFF seriens bästa målvaktspar.
Wahlsten glänste med parader på närskott, räddade frilägen, visade sin fina placeringsförmåga, ingjuter stort förtroende bland medspelarna samt inger respekt hos motståndarna.
Målvaktskarriären toppas av en och en halv säsong i division ett med Assyriska för ett antal år sedan.
Nu satsar han fullt ut på fotbollen i Gnesta FF, idrottsläraen på Frejaskolan i Gnesta.
Vinner ni fyran nu?
Ja visst, säger han med ett leende men i nästa andetag menar Julle ödmjukt att man siktar neråt för att få så många lag som möjligt efter sig i sluttabellen.

Wahlsten blev mest kritikerrosad i sitt lag, men matchvinnarrollen kreerades av spjutspetsen Joachim Spider Lind på övertid i första halvlek. Han vann en närduell med OIK:s Jesper Åsbrink efter en passning av radarkompisen Mattias Albers och mer behövdes inte för att säkra 10-segern.

Vi ägde matchen i 90 minuter men kunde inte göra mål, säger OIKtränaren Stefan Rexin besviket.
Visst hade OIK mer bollinnehav, särskilt före paus, men ungdomliga Gnesta behöver inte be om ursäkt för derbysegern. Gnesta blandar sig ordentligt i toppstriden, medan OIK behåller mittläge i tabllen och måste få till bättre avslutningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om