– Det låter som om någon står och skjuter med hagelgevär tre gånger i timmen, dygnet runt. Jag kan inte sätta in ett myggnät för då får jag inte sova en blund.
Rörmokaren Janne Mattsson, 54, jobbar långa dagar och sökte lugnet när han för ett par år sedan flyttade till den ensligt belägna stugan. Men för omkring tio dagar sedan överraskades han av de skarpa knallarna, som pågått sedan dess.
– Jag tycker det är bedrövligt på ren svenska. Och att man inte får informationen att det ska ske ens en gång.
Grannen Jimmy Hultkvist instämmer.
– Man vaknar ibland och tror att det är någon som anfaller.
Gasolkanonen står på ett fält omkring 900 meter bort.
– Det är ju för att störa vildsvinen och hjorten, så att de flyttar någon annanstans, säger lantbrukaren Mats Gustafsson, som brukar 70 hektar från gården Lilla Skinnvalla.
I fjol förlorade han 50 000 kronor på viltskadat vete, havre och korn, uppskattar han.
– Folk tror ju att man får bidrag för att de förstör ute på åkrarna men det togs bort för massa år sen.
Länsstyrelsen besiktade skadorna och lånade ut både en gasolkanon och "Hulken", en figur som blåses upp med ojämna intervaller.
Från klockan 18 till 07 skjuter kanonen varje halvtimme, och det ska fortsätta fram till skörden om någon månad. För djuren blir verkligen rädda.
– Det har väldigt bra effekt, absolut, säger Gustafsson.
Lantbrukaren informerade inte grannarna i förväg, men de har heller inte tagit reda på vem som sköter kanonen och kontaktat honom. Skrämselåtgärder kräver inga tillstånd och vem som helst kan köpa utrustningen.
– Det är upp till brukaren att stämma av med grannar eller använda sunt förnuft, säger länsstyrelsens chef för viltfrågor, Johan Varenius.
Men vore det inte lämpligt att ni rekommenderar brukare att informera närboende?
– Det kan vi absolut göra. Det kan vi absolut bli bättre på.