Kimona sprudlar av kreativitet

Kimona Torildsdotter är sprudlande full av kreativitet och idéer. Hon har en dröm om att kunna försörja sig på att spela barnteater och ska senare i sommar ha nypremiär på en clownföreställning för barn.

Övrigt2015-07-09 07:20

Förra året förde kärleken Kimona Torildsdotter från skånska Hässleholm till Oxelösund. Under åren i Hässleholm spelade Kimona Torildsdotter barnteater och drev en rad andra projekt med inrikting mot barn och ungdomar.

– Jag arrangerade barnkalas med clowner, disco för barn på låg- och mellanstadierna, en filmklubb för barn, gympa för barn och ansiktsmålade – och mycket annat. Jag sålde även clownföreställningen Den perfekta bilden, med clownerna Hippo och Valentino, som jag spelat sedan 2003, säger Kimona Torildsdotter.

Med den breda bakgrunden med barnteater och en lång rad andra projekt med barn var det inte så långsökt att Kimona Torildsdotter i höstas blev engagerad i ungdomsteaterprojektet Trollkarlen från Oz, som är knutet till fritidsgården på Koordinaten i Oxelösund. Det började med att Kimona Torildsdotter gick på ett möte med ensemblen, egentligen för att få vara med i föreställningen. Mötet slutade dock på ett annat sätt när det blev känt att hon har jobbat med att leda och regissera teatergrupper. Upplägget blev i stället att Kimona Torildsdotter tillsammans med fritidsledaren Dick Lundberg ansvarar för musikalföreställningen Trollkarlen från Oz, som ska ha premiär mot slutet av 2015.

Kimona Torildsdotter berättar att hon också nu är på gång med en nypremiär av clownföreställningen med Hippo och Valentino. Hon behövde en ny skådespelarkollega som Valentino och fann en sådan i just Dick Lundberg.

– Vi har en första föreställning inbokad på Ramdalens förskola om några veckor. Det ska bli jätteroligt att få köra en live-träning, med respons från publiken, säger Kimona Torildsdotter, som hoppas kunna turnera runt med clownföreställningen framöver.

Kimona Torildsdotter berättar att hon nu jobbar heltid som personlig assistent i Nyköping, vilket hon trivs bra med, men hon hoppas kunna bygga upp en verksamhet med barnteater och andra barnprojekt gradvis.

Kimona önskar även få komma igång med sina föreläsningar som handlar om, bland annat, adoption, utsatthet, kvinnomisshandel och tjejsnack.

– Min dröm är att kunna försörja mig på barnteater givetvis, men även att få göra mina föreläsningar.

Jag funderar succesivt på att starta alla mina projekt som jag haft igång i Skåne. Att ta hit den delen av mitt liv som jag trivts med där. Sådant som gympa för barn mellan tre och sex år, barnkalas och disco, ansiktsmålning, teaterläger för barn och ungdomar, med mera.

Hon har också en alternativ framtidsplan som handlar om att studera vidare.

– Jag har sökt in på socialpedagoglinjen och hoppas att jag kommer in. Efter utbildningen skulle det vara intressant att starta ett ungdomsboende, säger Kimona Torilsdotter.

Hon berättar att hon sedan tidigare har en ungdomscoachutbildning och även har arbetat med ungdomar en hel del. Hon har bland annat jobbat med att coacha ungdomar i grupp och enskilt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om