Knapp IFK-förlust mot Örebro

Känslor, smärta, lidelser, intensitet, dramatik, spänning målfyrverkeri och domarförakt ja, mötet mellan IFK Nyköping och gästande Örebro SK i Sporthallen innehöll det mesta.

Övrigt2006-11-26 23:46
Högintressant comeback i IFK gjorde tidigare skadade And-reas Asp, som råkade ut för matchstraff, knappa fem minuter in i andra halvlek.
Domarna intog också en avgörande roll i händelsernas centrum. Hemmalaget drabbades bland annat av tre matchstraff, vilket blev för mycket för vissa IFK-are och
publiken.
Vi fick utvisningar för det mesta vi gjorde och Örebro klarade sig undan för samma förseelser. Det kändes verkligen inte bra. Mitt matchstraff med ett slag över armen borde i så fall givit utvisningar i flera likartade situationer, säger Andreas Asp bittert.
Han spelade offensivt i en kantroll som vänstersexa och hann faktiskt göra fyra fina mål, innan han fick rött kort. Efter 10.58 minuter knorrade han in bollen från vänsterstruten till 66, gjorde 1010 också från vänsterkanten, 15.13 på en snabb kontring och friläge i mitten. Sedan följde också hans fjärde mål.
Det kändes väldigt skönt att få vara med på planen igen efter det långa skadeuppehållet. Jag är nöjd med mitt defensiva spel, men kan klart bättre framåt, säger 21-åringen, som gör sin sjätte seniorsäsong
i moderklubben IFK.
Han satt på läktaren efter matchstraffet. Följde intensiteten i matchen med enorm inlevelse, trots ett nerkylande omslag på sitt sargade vänstra knä.
Nästa match kan jag spela igen och höja min nivå från idag, säger han bestämt.
Vi fick inte upp tempot tillräckligt för att kämpa ner Örebro och det är ju alltid viktigt att vinna sina hemmamatcher, analyserar Andreas, som fick se sin broder Hampus göra en stormatch, innan också han råkade ut för ett matchstraff. Ingen rolig match för bröderna.
Tränaren Jacob Sundberg höll sig ganska lugn med sin rutin både på planen och utanför, men var besviken:
Synd att vi torskade. Hade för ojämn nivå i spelet. Borde varit modigare i vissa lägen. Fick ej stopp på deras speluppbyggnad. Nu känns det som om vi tappade direktkontakten med topplagen, menar IFK-tränaren.
IFK hade celebert besök på läktaren av landslagsmännen
i Hammarby hemmasonen Lukas Karlsson och Mikael Apelgren som med intresse såg matchen. Lukas om sina förra klubbkompisar i IFK:
De fick för många utvisningar, men kämpade annars bra. De skapade många lägen, men missade för mycket i avslutningarna. Domarnas insats var klart tveksam, men det är sånt som händer, analyserar Lukas.
En annan gammal bekanting fanns med hos segrarna Örebro. Stefan Germerud som lämnade IFK för sex säsonger sedan, men fick fjolåret förstört av en envis knäskada och tog ingen plats i allsvenska Lindesberg. Nu gäller Örebro för honom.
För mig hade det väl varit bäst med ett oavgjort resultat, säger han skrattande men
menar i nästa andetag att Örebro kanske inte behöver be om ursäkt för sin vinst. Han gav IFK beröm för sitt spel och tyckte att IFK är på rätt väg.
Spännande hela matchen igenom och målmarginalen
ytterst knapp med omväxlande ledningar. IFK hann med både stolp- och ribbträff i slutminuten, så inte hade det varit orättvist om lagen delat på poängen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om