Kobbe avgjorde på övertid

Derbymötet på Hagstumosses ojämna gräsmatta mellan jumbon Gnesta FF och gästande topplaget Runtuna IK blev en målmässigt jämn tillställning, som avgjordes först på övertid. Matchvinnare blev rutinerade Mattias Kobbe Eriksson med sitt 21-mål, en skön fullträff för veteranen.

Övrigt2006-06-27 23:17
Gnesta var mycket nära att skrälla genom att ta ena poängen efter en riktig kämpamatch. Men Runtuna var inte nöjt med oavgjort och satsade därför hårt på ett avgörande, vilket man också nådde.
Att just Kobbe skulle bli matchvinnare var lite av en högoddsare. Efter skador hoppade han in sista kvarten och fick nöjet att säkra en full-
poängare.
Det känns skönt att få avgöra en prestigefylld derbymatch. Gnesta är inte lätta att möta på deras hemmaplan. Det var ett tag sedan jag avgjorde någon het derbyfight, kan faktiskt inte minnas när, funderar Runtunaforwarden.

Mattias har ofta varit skadedrabbad tidigare och därför har det känts bra att vara hel under försäsongen. Men sedan hände något på nytt i skadeväg?
Jag fick ont i ryggen. Jag har bara spelat en hel B-lagsmatch för en vecka sedan och tidigare den här säsongen har jag gjort några få inhopp i A-laget.
Räcker en kvart för dig att göra mål i alla matcher?
Nej. Normalt behöver jag mer speltid för att näta. Nu hade jag lite flyt med målet. Jag tog bollen mellan två hemmaförsvarare, avancerade och sköt ett skott, som touchade en Gnestaback och gick i en båge över deras målvakt. Lite tur, men åh så skönt, säger Kobbe
Han liksom flera lagkompisar hade chanser att göra mål, men det ville sig inte i avslutningarna.
Synd för Kobbe att fotbollsfyran nu går till sommaruppehåll, när han siktat in sig på motståndarmålets nätmaskor.

Gnesta har haft en mycket tung vårsäsong, speciellt i inledningen, men avslutningen gav mersmak och hopp om nytt kontrakt efter hösten.
Visst har det varit svårt. Tunn trupp och skador har gjort att vi tvingats stuva om i laget inför nästan varje match. Nu fick vi mittbacken Jonny Lindgren skadad redan efter en halvtimme i en nickduell. En hjärnskakning och ambulansfärd till Nyköpings lasarett, suckar tränaren Julius Wahlsten tungt.
Jag ger alla spelare godkänt för en tapper insats mot Runtuna i derbyt och tycker att vi var förtjänta av ett oavgjort resultat, tillägger Wahlsten, som menar att segermålet var slumpartat.
RIK:s tränare Lasse Palm hade annan uppfattning om matchen.
Han ansåg att Runtuna hade ett massivt övertag
i spelet och borde vunnit med betydligt större siffror. Han gladdes åt att Claes Regner gjorde sin första hela match på ett och ett halv år efter en ljumskskada.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om