Kockduo tar över Gnesta strand

Thomas Österman, kock, klimatkrigare och måltidsutvecklare i Södertälje kommun, som fått en White Guide-utmärkelse för sin konst att laga den bästa skolmåltiden, tar över på Gnesta strand i vår.

Kockarna Thomas Österman och Robin Blomkvist kommer att bjuda på vällagad mat efter säsong och för alla på Gnesta strand.

Kockarna Thomas Österman och Robin Blomkvist kommer att bjuda på vällagad mat efter säsong och för alla på Gnesta strand.

Foto:

Övrigt2018-01-21 17:00

Tillsammans med kocken Robin Blomkvist kommer Thomas Österman att ta över vid kastrullerna och stekpannorna i köket på Gnesta strand. I vår

– Vi kommer att satsa på lunchbuffé där vi kommer att erbjuda klassisk husman blandat med moderna smaker från hela världen. Bara första intrycket av salladsbuffén kommer att locka till sig gäster. Dessutom kommer vi att öppna lunchen lite tidigare. Vi kommer även att erbjuda catering och andra events.

Har du eller Robin tidigare drivit restaurang?

– Nej men vi har bägge stor erfarenhet av restaurangbranschen. Vi har båda två arbetat på både finkrog i Stockholm och med skolmåltider. Jag har även varit involverad i Glada Luckan, Trosas första Food truck. Dessutom har jag jobbat på Gnesta strand med förre ägaren Petra så jag känner ju till både köket och Gnesta.

När öppnar Gnesta Strand igen?

– Vi öppnar i början av april. Det ska bli väldigt kul att få satsa på den här restaurangen. Målet är att Gnesta strand ska bli ett vattenhål där alla kan samlas - antingen för ett glas vin på eftermiddagen eller en 3-rätters middag på kvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!