Kommunens PR-konsult anklagas för lögner i bok

Det har blåst upp till strid kring konsulten Mikael Sekund, som Nyköpings kommun anlitat för en PR-kampanj. Han anklagas för lögner av förre kommunalrådet Jan Larsson i Katrineholm, som varnar Nyköpings kommun för Mikael Sekund.

Övrigt2006-06-17 00:26
Mikael Sekund har skrivit en bok om det socialdemokratiska Katrineholm Välkommen till Folkrepubliken Katrineholm.
Han skriver direkta lögner i boken. Han påstår att han varit talskrivare åt mig och att han varit min rådgivare, och det har han absolut inte, säger Jan Larsson, socialdemokratiskt före detta kommunalråd i Katrineholm.

Jan Larsson menar att Mikael Sekund ljuger, och har gått ut med detta i en debattartikel i Katrineholmskuriren. Där skriver han att han har haft kontakter med Mikael Sekund, och diskuterat med honom som en vanlig medborgare. Det har också varit tal om ett konsultuppdrag för kommunen som inte blev av.
Jag känner mig angripen och förnärmad, jag har alltid skrivit mina tal själv, säger han.
Vilken är din kommentar till de i Nyköpings kommun som anlitat Mikael Sekund?
Var försiktiga! Han är social och lätt att få kontakt med, och har ett stort kontaktnät som jag såg att vi kunde ha nytta av i Katrineholm, men efter att ha läst boken så..., säger Jan Larsson.

Mikael Sekund själv säger att han inte fäster så stor vikt vid vad Jan Larsson säger om de påstådda lögnerna. Han hänvisar till sin replik i Katrineholmskuriren, där han menar att anledningen till Jan Larssons utspel är att han åkte ut i kylan för drygt ett halvår sedan och kanske kan hans ilskna debattinlägg om min uselhet vara en del i strategin för att bli accepterad av Göran Dahlström, Fredrik Olovsson och de andra i partiet.
Jag är inte jätteöverraskad över att han gör så här, säger han.
Han säger att han inte ljugit i boken.
Jag har varit rådgivare, men det har inte varit upphandlat eller formaliserat. Jag har skrivit en del av ett tal åt honom, som han höll den första maj för fyra år sedan, säger Mikael Sekund.

Ann-Margreth Karlsson, chef för Strategi och tillväxt i Nyköpings kommun, vill inte kommentera bråket. Hon vill inte heller säga något om huruvida hennes förtroende för Mikael Sekund påverkas av det, eller om hon kommer att vidta åtgärder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om