Krögare svarar på kritik om söndagsstängt
Söndagar stängt. Så ser det ut på många krogar och kaféer i Nyköping. Visioner och företagsekonomi går inte ihop, förklarar Thomas Herneflod, ordförande i Nyköpings krögareförening och innehavare av restaurang Ambrosia i centrala Nyköping.
Forssberg är en visionär och såna behövs i alla småstäder. Jag håller fullständigt med om att det är bra om caféer och restauranger har öppet på söndagar och det finns redan en hel del som har det. Men alla behöver inte ha öppet, säger Thomas Herneflod.
Gerhard Brandner driver Mickes skafferi på Västra Storgatan. Han bedömer att Nyköping är för litet för att det ska finnas underlag för söndagsöppet.
Den tidigare ägaren provade att hålla öppet på söndagar men det fanns inget intresse. Jag är beredd att prova om jag får bättre stöd av kommunen men i nuläget tror jag inte att det skulle vara lönsamt. Jag skulle behöva anställa någon på deltid för att klara det, som det är nu jobbar jag själv sex dagar i veckan.
Anders Sävström på söndagsöppna Hellmanska gården i centrala Nyköping är inne på samma linje som kommunalrådet Forssberg. Alla måste anstränga sig, säger han.
Om det hände mer och många höll öppet i centrum på söndagar skulle det locka ut fler människor.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!