Krögarglädje över sommaren som gick

Säg vad ni vill men snart är sommaren slut. Vi summerar därför partysäsongen och de flesta krögarna gör tummen upp.

Övrigt2005-08-26 07:34
Än har inte alla sommarkrogar bommat igen men när september kommer svalnar ofta intresset för uteserveringar och hamnkrogar i samma takt som vädret. Inför årets säsong hoppades krögarna stenhårt på att få en bättre sommar än den regnsjuka 2004. Och till viss del fick de solgudarna med sig.

Ferit Citgez ägare till Lotsen i Nyköping har inte slagit igen portarna ännu. Så länge vädret är bra är det öppet. Men sommaren kan summeras ändå. Säsongen tycker han har varit bra trots det ihärdiga lågtrycket som dök upp.
Veckorna efter midsommar var jättebra sen blev det regn, regn och regn och då blir det färre matgäster. Dom som ska festa kommer ändå, dom kan ju inte bara sitta hemma och uggla.
Bästa kväll: Hellacopters, Patrik Isaksson och Iron Maidenkvällarna var bäst.
Årets drink: En drink med bland annat rom med hallon, smultronvodka och lime. Jag har gjort den själv.
Årets mat: Hela menyn. Det är helt sjukt när man tittar men allt har gått jättebra.

Markku Natunen öppnade sin restaurang Båten i Nyköping på midsommardagen och är mer än nöjd med den första säsongen. Inte heller han stänger ännu utan kör vidare också under hösten, dock utan det stora soldäcket.
Det har fungerat över förväntan. Vi har haft mycket folk så gott som varje kväll, både matgäster och i relaxen, säger han.
Bästa kväll: Samtliga har varit väldigt bra.
Årets drink: Vi har sålt mest öl och vin till matgästerna men även Båten special och avec till kaffet.
Årets mat: Ångbåtsbiffen har gått bra.

Kicki Orha på restaurang Sailor i Oxelösund är också glad över sommaren. Den har varit minst lika bra som regnåret 04 till och med.
Ja absolut. Vid våra allsångskvällar var det smockat och vi har haft bra med bokningar under hela sommaren, säger hon.
Bästa kväll: Nu på lördag under Femöredagen, då slår vi alltid kassarekord.
Årets drink: Öl och vin.
Årets mat: Gösfilén, den går alltid bäst.

Kalle Mehri stänger på lördag Hamnmagasinet i Nyköping för året. solen hade gärna fått visa sig mer men han är ändå nöjd med sommaren.
Det har fungerat väldigt bra. Vi hade lite nyheter när vi öppnade med ny bar och pizzaugn bland annat. Rökförbudet gjorde att det blev mycket skönare att jobba i sommar också. Årets sommar var bättre än förra, vädret var ju bra ett tag i alla fall, säger han.
Bästa kväll: Varje kväll när jag har jobbat var bästa kvällen. Jag lyckades att fixa ett bord åt en familj en kväll och de blev så glada att de gav mig dricks för det, det var kul.
Årets drink: Vår sommardrink som jag hittat på själv. Rosévin, päroncider och fruktsoda bland annat.
Årets mat: Fishermans basket, den har gått bra i år.

Johan Koch driver Tullhuset i Trosa. Han är nöjd med början av säsongen men slutet av sommaren var ingen höjdare tycker han.
Från maj till mitten av juli var det riktigt bra. Då såg det lovande ut men sedan kom regnet och gjorde att det blev mycket tråkigare och resultatet blev sämre, säger han.
Bästa kväll: Det var midsommardagen när Annelie Rydé var här.
Årets drink: Peach Passion, en egen komposition med bland annat peachvodka.
Årets mat: Souvlakifilespett med tsatziki, utan tvekan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om