Skälet till att det inte finns någon storbildskärm på torget i Gnesta som visar kvartsfinalen på lördag kan vara att ingen väntade sig att det svenska herrlandslaget skulle gå så pass långt i VM.
På frågan om det inte är möjligt att visa matchen på en utebio alternativt inne på Elektron vid regn så svarar kommunikationschefen i Gnesta:
– Det vore underbart, men vi har inte planerat för det. Däremot så fixar bland annat föreningen Laxnegården det för Laxne-borna, konstaterar Anna Sandklef, kommunikationschef i Gnesta kommun.
Skotten Kevin Roxburgh som håller ställningarna vid Klämmingsbergsbadet är en inbiten fotbollsdyrkare som har ett hjärta som slår lite extra för Glasgowlaget Celtic FC.
Han tycker att en storbildsskärm bör sättas upp på torget i Gnesta - dagen till ära.
– Jag ska definitivt se matchen och på lördag är jag totalt blågul. Tror och hoppas att Sverige vinner med 1-0. Vi kan ju inte ha det så här i 40 år till.
Om Kevin syftar på Skottlands konflikt med kungadömet som varat sedan medeltiden - fram till dagens Brexit-omröstning där en majoritet av skottarna ville vara kvar i EU - eller om han syftar på att det ska dröja 40 år tills nästa kvartsfinal, låter vi vara osagt.
Karl Read kommer från Portsmouthtrakten i södra England, men är Gnestabo sedan 10 år tillbaka. Han jobbar bland annat som hemspråkslärare i engelska på flera av kommunens skolor.
På frukostbordet står det både svenska, engelska och brittiska flaggor, och familjen har följt både lagens framgångar i fotbolls-VM. Men inför lördagens match råder det inga tvivel.
– Det är bara England som gäller, säger Karl, som är inbiten fotbollssuporter och följer "Pompey" slaviskt.
Hur det än går blir barnen nöjda, konstaterar han. 5-årige sonen Oliver hejar på England, men tror att Sverige vinner VM-guld.
Karl tror på vinst och att avstängningen på Mikael Lustig kommer drabba den svenska backlinjen hårt. Men Englands dystra facit mot Sverige oroar.
– Vi underskattar alltid Sverige, tyvärr. Men nu kommer den, hybrisen. "Football's coming home", och allt det där.
Stephen Brogarth är en annan engelsman som har bott i Gnesta i 10 år, och har ett "enormt" fotbollsintresse. På lördag ska han se matchen hemma i Gnesta, omgiven av svenskar.
– Fotbollskulturen i England är annorlunda. Här i Sverige hejar folk såklart på landslaget, men man är rätt nöjd så länge spelarna gör sitt bästa. I England har vi alltid haft orealistiska förväntningar inför mästerskap, säger Stephen Brogarth.
Han tror och hoppas att England vinner matchen, men medger att det är kul att det går bra även för Sverige.
– Jag skulle stödja Sverige helhjärtat i resten av VM om de gick vidare.