Landstingsledningens nya löner klara

De nya lönerna för Landstinget Sörmlands politiska ledning, den så kallade regnbågskoalitionen, är fastställda. Högst betald är moderaten Gustaf Wachtmeister, Nyköping, som har ett grundarvode på 40^500 kronor per månad, plus tjänstebil, för uppdragen som landstingsstyrelsens ordförande och finanslandstingsråd.

Övrigt2004-11-24 20:27
För övriga i den politiska ledningen gäller ett grundarvode per månad på 31^850 kronor, plus en reseersättning på 2^250 kronor. Alltså totalt 34^100 kronor per månad. Den totala lönesumman för de sex politikerna i landstingsledningen blir 211^000 kronor per månad.
Förutom Gustav Wachtmeister ingår i landstingsledningen:
Anders Bjurström (fp), N yköping, landstingsfullmäktiges ordförande, Henrik Elmberg (c), Strängnäs, landstingråd för närsjukvård, Gunvor G Ericsson (mp), Katrineholm, landstingsråd för folkhälsa och miljö, Ulrika Ernving (v), Nyköping, landstingsråd för hälso- och sjukvård, och Östen Eriksson (kd), Nyköping, landstingsråd för personal- och fastighetsfrågor.
De nya lönerna för politikerna i regnbågskoalitionen, liksom justerade ersättningar till landstingets övriga förtroendevalda, gäller från 1 januari 2005.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om