Långtradartjuv stoppad i TystbergaHade skor för tre miljoner i lasten

En stulen långtradare, lastad med skor till ett värde av tre miljoner kronor, stoppades av polisen i Tystberga, norr om Nyköping, på lördagseftermiddagen.

Övrigt2005-01-16 11:52
Långtradaren, som stulits i Varberg tidigt på lördagsmorgonen, stoppades för en kontroll i Tystberga samhälle på lördagseftermiddagen när Nyköpingspolisen, i samarbete med polis från Stockholm, egentligen jagade en annan stulen lastbil som färdades på E4 norr om Nyköping. Den jakten tog för övrigt slut vid Lästringe trafikplats, inte långt från Tystberga, när den jagade lastbilen körde i diket.

_ Det var en patrull från Gnesta som stoppade långtradaren i Tystberga. Det visade sig att den lastbilen också var stulen, säger Owe Andersson, länsvakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

_ Föraren av långtradaren i Tystberga gav upp med en gång, så det gripandet blev tämligen odramatiskt, fortsätter Owe Andersson.

Den långtradare som stoppades i Tystberga var fullastad med skor avsedda att levereras till Norge när den stals vid ett åkeri i Varberg på lördagsmorgonen. Den hade under natten stått uppställd på inhägnad mark i ett industriområde.

På söndagsförmiddagen var det ännu inte klarlagt om det fanns något samband mellan de två stulna långtradare som stoppades norr om Nyköping på lördagseftermiddagen.

Länskriminalen förhör de båda gripna och anhållna långtradartjuvarna under söndagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om