Lokala ungdomar tog storslam

Nyköpingsorienteringen är en bred ungdomstävling. Störst intresse tilldrog sig den sörmländska prestigekampen om Ledartröjan i 14- och 16-årsklasserna där alla fyra delsegrarna glädjande nog till lokala orienterare varav tre från Nyköpings OK.

Övrigt2006-04-25 23:12
NOK-orienteringen var andra deltävlingen om Ledartröjan där deltagare från utanför länet inte räknas in.
Christian Tingström, OK Klemmingen, Gnesta, vann H16 och NOK:s Lennart Johansson H14. Bägge med ganska bred tidsmarginal.
I D14 triumferade Ida Hylander, NOK, efter en väl genomförd insats. Även i övrigt många framskjutna placeringar för de lokala orienteringsungdomarna.
Terrängen var detaljrik, bitvik många stigar och skogen hade måttlig kupering. Konditionen sattes på prov. Löpstilarna utefter banorna i jakten på tiden och kontrollerna varierade ganska mycket. Men alla hade koncentrationen och tävlingsglädjen gemensamt.
Kontrasten mellan de riktigt unga och exempelvis 67-åriga Siv Larsson, före detta landslagslöperskan på bana 3000 meter från Katrineholm, var härlig att bevittna.
Tvåan från deltävling 1 i Kjula i D14, Ida Hylander, NOK, sprang ut från startfållan sex minuter efter vinnaren i Kjula, Kajsa Hammarström, OK Måsen, men i mål hade Ida bästa tiden 35,15 mot 40,30 för Kajsa som slutlig fyra.
Jag tycker det gick så där. Missade en del mellan sjätte och sjunde kontrollen, säger hon i avvaktan på slutresultatet, som inte kunde blivit mycket bättre.

Storasyster Kristin Hylander, också NOK, vann D16 i ledartröjan efter att bara haft två östgötatjejer före sig. Hon tyckte banan var rolig, hittade de nio kontrollerna bra och gladdes åt att kunna löpa på bättre än hon trodde efter en säkerhetsmättad orientering i början efter att ha varit två sekunder från segern senast.
I H16 vann OK Hällens Christoffer Ekman i Kjula, men blev nu bara åtta med tiden 47.15 på de 5180 meterna, nästan sju minuter efter segraren Christian Tingström.
Är lite missnöjd. Gjorde några missar i början. Det var långt mellan sjuan och åttan, så jag löpte på säkerhet och då gick det lite för sakta. Siktar på att utvecklas så mycket som möjligt, säger Christoffer.

Tingström gjorde sin första start i årets ledartröja. Han vann bägge åren i H14, och är nupå jakt efter samma framgångar i H16. Klemmingenkillen ställer stora krav på sig själv, men tycker att han kan hantera det och siktar på juniorlandslaget.
Oliver Freij, som blev fyra i H16, toppar tillsammans med Hällens Tim Bjärengren totalt.
Det var en ganska svår och ansträngande bana med petig 15.000-delskarta. Hade känning av skoskav, som hindrade lite. Några småmissar blev det, men klockrent på åtta kontroller, säger OK Måsen-killen Freij.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om