Mållöst i intensivt derby

Säsongens fjärde derby i damtrean, denna gång mellan IK Tun och gästande Hargs BK, slutade mållöst. Det efter mer kamp än skönspel men med ett rättvist resultat. Nathalie Abrahamsson, mittback i HBK, passade på att fylla år matchdagen, men fick inte fira med en seger.

Övrigt2006-05-12 23:58
Vi ville verkligen vinna derbyt och var ordentligt laddade. Det verkade Tun också vara. Men någon bra match blev det väl inte riktigt för något av lagen, anser Nathalie, som personifierar sitt lags heta vilja i alla matcher.
Efter förra årets upphåll på grund av barnafödande har hon kommit tillbaka starkt och inlett säsongen som spindeln i försvarsnätet. Hon gör i år sin sjunde säsong i HBK och känner stor motivation och glädje att vara tillbaka i HBK-gänget.
Vi ville pressa Tuns offensiva spelare för att inte ge dem yta att snabbt vända om. Det gav en eller annan blotta bakåt, men inget baklängesmål i alla fall, säger hon nöjd med den ena poängen efter hur matchen utvecklade sig.
Nöjd med din egen insats?
Ja, det får jag väl vara. Men visst hade det varit roligare med en seger, dessutom på min födelsedag, menar 23-åringen.
Hon kan inte motsäga att det var viss nervositet inför derbymatchen, men att den lade sig ganska snart, när spelet kom igång.
Vi vill ju kämpa och rulla boll. Men mestadels blev det för långa uppspel över vårt mittfält, särskilt före paus, och det var inte alls meningen, förklarar Nathalie, lite besviken.

Dessutom vill hon framhålla att Harg sköt för få skott och fick till för få avslut för att kunna känna den rätta glädjen i det offensiva spelet. Bättre då i andra halvlek, när bägge lagen skapade flera målchanser och hade bud på att avgöra derbyt.
Tun hade mer grepp om spelet före paus och Harg efter. Bägge lagen tjongade dock bollen alltför ofta för långt och till fel adress. Den ojämna, men läckert gröna gräsplanen hade säkert sin del i denna svårighet.
Derbyt var laddat, mestadels intensivt och böljade spelmässigt fram och tillbaka. Den extra kryddan och finessen kom dock inte fram.
Närmast att spräcka målnollan var HBK:s Madeleine Hult som i 66:e minuten hade ett skott i ribban.
Närmast i Tun var Elin Nord med ett par bra chanser, dels i första halvlek dels i slutet av derbyt. Men bollen ville inte in i HBK-målet.
Bra i hemmalaget var liberon Hanna Johansson, Isabell Gustavsson, Elin Nordh samt matchens yngsta spelare, 14-åriga Matilda Lundborg, som tog för sig bra och moget som forward.
I HBK gjorde mittfältaren Madeleine Johansson värdefull come back efter sin Australienresa och två matcher i U-laget. Melinda Hall hade en framträdande roll på mittfältet. Skadade Ida Petersson saknades framåt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om