Martina Johansson (C) har lagt sin första motion

Västerljungsbon Martina Johansson är ny riksdagsledamot för Centerpartiet och ersättare i Civilutskottet. Nu har hon lagt sin första motion.

Martina Johansson har varit ordförande för humanistiska nämnden i Trosa.

Martina Johansson har varit ordförande för humanistiska nämnden i Trosa.

Foto:

Övrigt2018-03-22 16:45

Ett av Civilutskottets första ärenden efter valet handlade om regeringens förslag, gällande erkännandet av utländska barnäktenskap. Det föreslås att Sverige inte ska godkänna några äktenskap där personen är under 18 år, när de kommer till Sverige, något som Centerpartiet har varit med och utvecklat. Förslaget kommer att presenteras nästa vecka och i ett pressmeddelande säger Martina Johansson att man har valt att följa upp förslaget, eftersom man i Civilutskottet inte var helt nöjda.

– Även om bägge parterna är över 18 år när de kommer till Sverige är det viktigt att svenska myndigheter tar ett större ansvar för unga människor innan beslut tas om äktenskapets giltighet. Det kan ske genom samtal med parterna, för att garantera att det inte rör sig om tvångsäktenskap, säger Martina Johansson (C).

Centerpartiet anser att det är viktigt att alla människor inte tvingas vara kvar i en relation, oavsett om det är frågan om barnäktenskap eller ett äktenskap som innehåller misshandel, enligt Martina Johansson.

– Genom att förstärka kravet så att det inte enbart är en skriftlig process, kan vi förstärka den enskilde personens möjligheter att tillvara på sina egna rättigheter, säger Martina Johansson (C) i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!