Matintresset väckte Angelicas livsglädje när oron för Skoglund var stor

Sambons och boxarens Erik Skoglunds olycka kvävde livsglädjen. Men matintresset gav Angelica Sjöstedt gnistan tillbaka – och nu gör hennes hälsosamma matlådor succé.

Foto:

Övrigt2018-02-03 19:32

– Jag säljer runt hundra matlådor i veckan. Det är fantastiskt bra men jag är egentligen inte förvånad. Många människor är angelägna om att äta hälsosammare, säger Angelica Sjöstedt.

Vi träffar henne på Morgonsoffan, ett arrangemang för det lokala näringslivet i Nyköping och Oxelösund. Hon har precis berättat om sitt företag och bjuder nu de andra deltagarna på ett smakprov av en extra hälsosam gröt.

Vid hennes sida står sambon Erik Skoglund. Under hans enormt framgångsrika karriär som proffsboxare var det Angelica Sjöstedt som stod för matlagningen.

– Jag var helt inriktad på att laga mat som kunde öka Eriks prestation, berättar hon.

Och det lyckades hon med, berättar Erik Skoglund.

– Det blev extra tydligt på träningsläger. Många av de andra boxarna åt skräpmat, som pizza och hamburgare. De var nästan i sämre form efter ett träningsläger än innan. För mig var det tvärtom.

När Erik Skoglund drabbades av en allvarlig hjärnblödning under ett sparringpass i december förra året, förändrades parets tillvaro helt. Medan Erik Skoglund kämpade med sin rehabilitering, kände Angelica Sjöstedt en stor sorg och oro.

– Det var så oroligt när han kämpade för sitt liv och ingen visste hur pass återställd han skulle bli. Jag behövde få känna glädje igen och då kom jag på att jag kunde utveckla mitt matintresse.

Hon utbildade sig till kostrådgivare och sedan startade hon företaget Prestationsmat och började sälja de matlådor som hon själv producerar i cateringfirman Matmattes kök på Träffen i Nyköping.

Även om det har börjat bra, hoppas Angelica Sjöstedt att verksamheten ska ta nya kliv.

– Jag hoppas att matlådorna ska kunna säljas som luncher till olika företag. Det ligger ju även i företagens intresse att medarbetarna äter en bra lunch, som de kan prestera på, och inte blir sega och trötta på eftermiddagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!