Misslyckad helg för Jörgen Andersson

Helgens deltävlingar i SM och NM på hemmabanan Gälleråsen i Karlskoga blev ingen framgång för roadracingföraren Jörgen Andersson från Nyköping.

Övrigt2005-07-31 21:25
Finaldagens regn med hala banor passade inte Jörgen, som blev poänglös i superbike-klassen i SM och NM och fick bara tre poäng i supersportklassen.
Förberedelserna i kvalet i torsdags innebar dubbla omkullkörningar som tidsmässigt medförde en 16:e startposition i de bägge finalracen. Lägg därtill den brutna foten för fyra veckor sedan, en skada som inte vill läka på rätt sätt.
Förutsättningarna kunde alltså ha varit bättre. Jörgen var i delad totalledning tillsammans med Anders Lilja i SM:s superbike inför Karlskoga, men ingan av dem tog poäng. Dock två andra konkurrenter, så att nu slåss fyra förare om pallplatserna i slutracet på Knutstorp Raceway.
Med sin Yamaha R1, 1000cc, siktar Jörgen på ett SM-guld. Han har fyra veckor på sig att ladda upp och sedan ge allt i sluttävlingen.
Det blev katastrofkörningar i Karlskoga. Sämsta jag kört på länge med dålig åkglädje och för lite koncentration, säger den rutinerade 33-åringen, som känner insatsen som ett rent nederlag.
Jag skall tillhöra toppen och har tidigare många pallplatser på Gälleråsen, säger en besviken Andersson.
I superbiken blev det en blygsam 19:e plats och i Supersport en 13:e med bara 3 poäng i utdelning. I den senare klassen tappade han sin totalledning på sin 600 cc Yamaha R6. Där återstår två deltävlingar av sex.
Men jag ger inte upp efter debaclet i Karlskoga. Lovar att komma igen. Motgångar föder ju framgångar, resonerar han och hoppas på det bästa i avslutningsracen, både i SM och NM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om