Mycket mer än paj på rabarberfestival

För femtonde året anordnas Sörmlands rabarberfestival. I helgen kan man besöka 22 odlare, marknader, restauranger och caféer där fokus ligger på just rabarber.

Foto: Eriksson Emma

Övrigt2017-05-22 06:00

‒Intresset har som vanligt varit stort, säger Rocco Gustafsson, projektledare för rabarberfestivalen.

Festivalen har varit i gång under hela veckan men drar i gång ordentligt på lördag och söndag. Arrangörer är Sörmlands matkluster tillsammans med Stolt mat i Sörmland. Tanken är att man bland annat ska kunna handla rabarber och andra sörmländska primörer, uppleva den sörmländska naturen och testa olika menyer på temat rabarber. Nytt för i år är att det finns ett ännu bredare sortiment med rabarber i olika former av bakverk, maträtter, bröd och marmelader.

‒Det är inte bara rabarberpaj, säger Rocco Gustafsson.

Han berättar att det har varit kallt i år och att det har gjort det svårare att få fram tillräckligt med rabarber. Under marknaden i Mariefred förra helgen sålde det slut före lunch.

I Nyköping deltar Hellmanska Gårdens café, Fåfängans café och Runnvikens Pensionat & Rekreation i Tystberga. I Trosa deltar Fina Fisken Bageri & Butik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om