Nanne äter bara mjölk och ägg

Håkan Aläng, köksmästare på Super Bowl, har sedan i måndags haft bråda dagar. All mat som artister och personal äter under Andra chansenveckan lagas i hans kök.

Övrigt2007-03-02 15:38
Många äter den husmanskost som bjuds medan andra har lite särskilda önskemål.
- Nanne äter i princip bara mjölk och ägg, kanske lite kokt fisk också, säger han.
Mellan 60 och 225 personer lagas det mat för i bowlingköket. Varje dag bjuds en rätt och en salladsbuffé. I tisdags var det raggmunk som gällde.
- Jag stekte 1 100 raggmunkar och 28 kilo fläsk. I torsdags gjorde jag i ordning 1 200 pannkakor till ärtsoppan. Jag var här från kvart i sex och jobbade, säger Håkan Aläng.
De nio personerna i köket har fått bekänna färg under veckan som gått. Förutom maten till själva SVT-produktionen lagar Håkan Aläng också mat till alla VIP-gäster som kommer för att se tävlingarna, genrep och den riktiga showen.
- I fredags hade vi 150 personer som skulle ha en italiensk buffé. På lördag är det 325 personer som ska äta, säger han.
Håkan Aläng och hans personal har fått respons på allt sitt slit.
- Ja det har vi, de som ätit tycker att det varit jättegott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om