Nu höjs säkerheten ytterligare på Skavsta

Säkerheten på Skavsta flygplats i Nyköping höjs ytterligare. Från och med nästa lördag, den 19 juli, ska även personal och vissa besökare på flygplatsen genomgå samma säkerhetskontroll som flygpassagerarna i dag gör, för att ytterligare minska risken för terrorattacker.

Övrigt2003-07-10 21:41
Den höjda säkerhetsnivån på Skavsta flygplats är en svensk anpassning till säkerhetsregler beslutade av EU. Avsikten med de nya reglerna är att alla som arbetar på, eller besöker, den så kallade flygsidan på flygplatsen ska kontrolleras lika noga som flygpassagerarna. De skärpta säkerhetsrutinerna gäller på samtliga svenska flygplatser från den 19 juli.
Och oavsett vem man är ska man kontrolleras, säger Sven Mårtensson, säkerhetschef på Skavsta flygplats.

Sven Mårtensson berättar att flygplatsen investerat cirka 200 000 kronor i säkerhetsutrustning och utbildning av personal inför den här höjningen av säkerhetsnivån. All inpassering för personal och eventuella besökare till flygsidan på Skavsta kommer att ske genom två inträdespunkter, där det ska finnas metalldetektorer av samma typ som flygpassagerarna i dag får passera när de går igenom säkerhetskontrollen i avgångshallen.
Den höjda säkerheten på flygplatsen medför också en del merjobb för personalen på Skavsta. De båda portar som all personal och besökare måste passera igenom ska vara bemannade eller elektroniskt övervakade dygnet runt.
Vi har tre skiftbyten per dygn, så det blir minst 150 - 200 personer som ska passera in varje dygn, säger Sven Mårtensson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om