Nu öppnar nya restaurangen The Kitchen vid Forsen i Nyköping

En ny restaurang öppnar där Forsen tidigare låg. Konceptet blir också helt nytt, berättar ägaren David Ward-Negri.

På torsdag öppnar The Kitchen. Ägaren David Ward-Negri och personalen hoppas att Nyköpingsborna ska uppskatta det nya konceptet, som bland annat inrymmer en stor bardisk i mitten av restaurangen.

På torsdag öppnar The Kitchen. Ägaren David Ward-Negri och personalen hoppas att Nyköpingsborna ska uppskatta det nya konceptet, som bland annat inrymmer en stor bardisk i mitten av restaurangen.

Foto:

Övrigt2018-04-04 05:30

Champagnesalen är borta. Väggarna i restaurangen har fått färg och i fönstren hänger gardiner. Men den största förändringen är nog att en riktigt stor bardisk tronar i mitten av salen.

Naturligtvis ska människor kunna ta sig ett glas vin vid bardisken, men de ska också kunna sitta där och äta, berättar David Ward-Negri.

– Vi har 16 platser vid bardisken. Jag tycker att det har saknats ett riktigt stort barhäng av den här typen i Nyköping, säger han.

Restaurang Forsen, som tidigare låg i de vackra lokalerna precis vid Nyköpingsån, riktade in sig på att ha en lite finare och ganska dyr meny.

Den nya bardisken och den försvunna champagnesalen är de fysiska tecknen på att The Kitchen har ett helt annat koncept. Även menyn ser annorlunda ut. Det kommer att finnas a la carte-rätter, men även pizza.

– Forsen var väldigt mycket "fine dine". Vi vill skapa en modern bistro med en mer folklig känsla. Jag hoppas att Nyköpingsborna kommer att uppskatta det.

För några år sedan drev och ägde David Ward-Negri hamburgerstället NYK, som låg på öster i Nyköping, tillsammans med ett par andra krögare. Även om NYK var ett populärt helgställe gick inte ekonomin ihop.

– Efter äventyret med NYK trodde jag nog aldrig att jag skulle öppna krog igen. Jag sa till och med till en kompis att han skulle slå mig riktigt hårt om jag började prata om en ny restaurang.

Men nu är du här i alla fall?

– Ja, jag älskar ju den här branschen. Jag älskar att ge människor service. Belöningen är att få se nöjda kunder.

The Kitchen öppnar på torsdag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om