– Vi har påbörjat samtal med kommunen och på lördag har vi ett första medlemsmöte i föreningen så att alla kan vara med och tycka, säger Nyköping Prides ordförande Helena Dahlström.
Vad tar du med dig erfarenhetsmässigt från årets Pride?
– Framför allt att det blev så mycket större än vad jag hade trott, det måste vi ta höjd för nästa år. Det kräver lite människor som ska ta hand om allt.
I år hade arrangemanget kostnader för cirka 600 000 kronor, vilket inte täcktes av sponsring, biljettintäkter och samarbetspartners som Nyköpings kommun och Svenska kyrkan. Drygt hälften av kommunens förlustgaranti på 200 000 kronor fick dessutom användas.
Kommunens ekonomichef Maria Fredriksson har tidigare konstaterat att föreningen i stora drag hade lägre kostnader än vad de hade räknat med. Men de fick inte fick in lika mycket intäkter från sponsorer som de ville, vilket var förståeligt eftersom det var första gången festivalen genomfördes.
Främst var det föreläsningen med Mark Levengood som inte väckte det intresse för betalande publik som man hoppats. Men företag var inte heller lika pigga på att medfinansiera Pride som föreningen hade önskat.
– Men nu efteråt har många kontaktat mig och sagt att de vill vara med nästa gång. Det är viktigt att näringslivet är med, så vi hoppas att många fler kommer att hänga på nu när de vet hur populärt det blev.
Helena Dahlberg nämner speciellt utbildningssatsningen under Pride som mycket uppskattad och välbesökt.
Föreläsningarna var ett samarbete med kommunen och skedde i stadshuset under rubriker som "Mamma, jag är inte en flicka, jag är en pojke! Vad gör vi nu?" och "Är DU riktigt normal?".