Ny krog på Öster – hamburgare och dryck i fokus

Restaurangerna på adressen har varit många de senaste åren. Nu hoppas krögaren Tomas Aydin att Bar N Burger ska bli en ny bestående samlingsplats på Öster. Lokalen har rustats upp rejält – och antalet sittplatser fördubblats.

– Miljön ska bjuda in till långa sittningar, säger Emil Lindhe, platschef på nya Bar N Burger på Öster i Nyköping.

– Miljön ska bjuda in till långa sittningar, säger Emil Lindhe, platschef på nya Bar N Burger på Öster i Nyköping.

Foto:

Övrigt2018-04-30 12:30

Tomas var själv lite skeptisk när han kollade in lokalerna på Östra Storgatan i början av året. Det begränsade utrymmet begränsade även möjligheterna för hans planer: En restaurang med hamburgare i fokus.

Han såg ändå potential och tog över lokalerna i mars. Sedan dess har det hänt väldigt mycket invändigt.

– Vi har gjort ganska stora förändringar. Det är nog det första man känner i lokalen och det tror jag är en nyckel, säger Tomas Aydin, som även äger Hamnmagasinet sedan drygt sex år tillbaka.

– Förut var det bara ett rum här och vi har utökat lokalen med det dubbla. Vi kommer ha möjlighet att ta in närmare 60 personer.

Emil Lindhe har tidigare jobbat på Hamnmagasinet under ett par års tid och tar nu rollen som platschef på Bar N Burger.

– Det är hamburgare i fokus men vi kommer även att ha mycket side-rätter, säger Emil.

Förutom maten satsar restaurangen också på ett gediget dryckesutbud.

– Tanken är att det ska finnas möjlighet att sitta länge och umgås, och kanske inte nödvändigtvis bara för maten. Man ska kunna besöka oss efter att ha varit på något annat ställe, ta några drinkar och förlänga kvällen. Lite fler ben att stå på helt enkelt, säger Tomas Aydin.

De senaste åren har flera restauranger kommit och gått på adressen, samtliga relativt kortlivade.

"Fler ben att stå på" är en nyckel för att lyckas, tror Tomas Aydin.

– Man måste tänka ganska brett här i Nyköping, kring vad man erbjuder.

Det är kvällspubliken som står i fokus för Bar N Burger.

– Det verkar vara svårt att driva lunch på Öster. Det är många som har försökt, vi väntar med det.

Restaurangen öppnar 2 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!