Charlies är inte den första restaurangen som öppnar i de gamla SEB-lokalerna på Järntorget. En rad olika aktörer har försökt driva sin verksamhet här. Restaurangen Järntorget kök och bar stängde igen senast i juli efter endast ett år.
Charlie Stenborg räds inte de mottalande siffrorna.
– Man kan alltid prova, det kan ju inte gå mer än åt helvete. På Läget by Charlie har vi märkt att det finns en efterfrågan på att ha året-runt-öppen krog. Där är inte lokalerna tillräckligt isolerade så det gick inte. Här har vi andra möjligheter.
Hela hans yrkesverksamma liv har han jobbat i restaurangbranschen.
– Vi kommer satsa på modern krogmat. Det kommer finnas något för alla lovar han.
Lokalerna på Järntorget tog han över i mitten av september och nu är de mitt i renoveringen inför öppningen. Orolig för att de inte ska hinna i tid, är han inte.
– Det är mest kosmetiskt, måla om och sätta upp nya lampor. Personalfrågan är redan löst och det känns så klart lättare när man kan erbjuda heltidsanställning i stället för säsongsanställning eller enstaka timmar beroende på väderlek.
– Jag hoppas oxelösundarna tar emot oss väl och kommer hit, säger Charlie.