Nyköpingsföraren om den otäcka kraschen

Två personer fick flygas i ambulanshelikopter till sjukhus efter en otäck krasch i en folkracetävling. – Det hade inte varit rätt att fortsätta tävlingen, säger Nyköpingsföraren Hampus Jakobsson.

Övrigt2013-05-19 13:26

Skepptuna MK:s tvådagarsrace fick ett abrupt avslut. En av deltagarna körde ut i publiken. Två åskådare skadades och fick föras med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för kontroller. Enligt de senaste rapporterna ska det inte röra sig om några allvarliga skador.

Efter olyckan blev stämningen på tävlingsområdet mycket dämpad. Arrangörsklubben samlade till förarmöte, där man gemensamt beslutade att tävlingen skulle avbrytas. Det är ganska ovanligt att så pass allvarliga olyckor händer.

Hampus Jakobsson, SMK Nyköpings talangfulla junior, deltog i tävlingen. Han var inte inblandad i kraschen.

– Jag höll på och mekade med min bil i depån inför sista kvalheatet, när jag hörde en smäll och förstod att något hänt. Snart nog fick vi veta att en bil kört av banan, säger Hampus.

För Hampus hade inledningen av tävlingen varit bra. Det blev seger i första kvalheatet. Sedan gick drivaxeln av, men han kom i mål som fyra och vägen mot A-final låg öppen.

– Men det hade inte varit rätt att fortsätta tävlingen när någon av mina förarkollegor kraschat otäckt, säger SMK-aren.

Olyckan inträffade i ett heat i damklassens andra omgång. I första vänsterkurvan efter startrakan hände något med bilen, som rusade rakt fram i stället för att svänga. Bilen for över en sandfålla och mot ett skyddsräcke, som vek sig.

– Olycksorsaken kan vara att gasen hängt sig av tekniska skäl och man tappar kontrollen över bilen, säger SMK:s Pontus Jakobsson, som inte själv deltog i tävlingen.

Hans flickvän Jenny Karlsson, Skepptuna MK, återfanns i olycksheatet. Men inte heller hon var inblandad i själva olyckan.

Skepptuna MK håller öppet på söndagen på området för att alla deltagare som vill ska kunna få prata om det som hänt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om