Nytt försök att starta Thailandsflygningar

Det thailändska flygbolaget PB Air, som i höstas på grund av en konkurs avbröt sina planer på att starta direktflyg mellan Skavsta flygplats i Nyköping och Thailand, gör nu ett nytt försök att få igång trafik mellan Sverige och Thailand. Skavsta kan bli en av två svenska flygplatser som PB Air etablerar trafik på till sommaren.

Övrigt2002-03-24 23:03
Klart är att PB Air ska flyga från Landvetter utanför Göteborg, men vilken flygplats som bolaget väljer för Stockholmsområdet är ännu inte avgjort. Både Skavsta och Arlanda är intresserade av att få den nya Thailandstrafiken.
PB Airs första försök att starta en flyglinje mellan Sverige och Thailand, med Skavsta som enda svenska flygplats, slutade med konkurs i höstas. Det svenska resebolaget PB Air International gick i konkurs bara några veckor före den planerade premiärflygningen den 23 oktober i fjol, och därmed ställdes flygningarna in. Cirka 1 200 personer som hade hunnit boka och betala biljetter med PB Air till Thailand väntar fortfarande på att få sina pengar tillbaka.
När nu PB Air gör ett nytt försök att starta flygningar mellan Sverige och Thailand gör man det inte i eget namn, utan som delägare i den svenska resebyrån My Air, som ska svara för bokning och biljettförsäljning. Flygtransporterna ska ske i PB Airs regi, med inhyrda plan.
Även om Skavsta har höstens konkurs i färskt minne vill man gärna att PB Air åter väljer Nyköpingsflygplatsen för sin Thailandstrafik, säger Dot Gade Kulovuori, VD för Skavsta flygplats.
Vi tar alla seriösa förfrågningar på största allvar, säger hon, och berättar att Skavstas ledning på söndagseftermiddagen arbetar med att sätta ihop en offert till PB Air för en eventuell Thailandstrafik.
Dot Gade Kulovuori berättar att Skavsta fick en förfrågan om sitt intresse för de planerade Thailandsflygningarna så sent som i torsdags, på den stora turism- och resemässan i Göteborg.
Skavstas intresse för Thailandstrafik beror bland annat på det stadigt ökande intresset för landet som resmål, förklarar Dot Gade Kulovuori.
Vi har lärt oss en del sedan förra gången, säger hon om riskerna kring att Thailandsflygningarna kanske inte blir av den här gången heller.
Om Skavsta får den nya Thailandstrafiken kommer man inte att göra några investeringar eller anställa mer personal förrän flygningarna verkligen är i gång, säger Dot Gade Kulovuori.
Givetvis hoppas vi att satsningen går vägen den här gången, avslutar hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om