OIK-förlust i bottenmöte

Med knappa halvtimmen kvar tog Oxelösunds IK ledningen med 21 i jumbomötet i division 1 mot Tellus och såg ut att gå mot sin första seger på nästan två år. Gästerna vände dock till seger med 42 (11). Bäst i hemmalaget var målvakten Mattias Landqvist, som kunde blivit matchhjälte.

Övrigt2004-12-08 23:10
Vi kan ju inte avgöra matchen, trots att vi hade chanser att öka till 31 och döda spänningen, säger den 30-årige OIK:aren, som egentligen inte skulle spela denna säsong.
Men när förstemålvakten Johan Edh skadade sitt knä, ställde sig Landqvist mycket lojalt och välvilligt till förfogande.
Jag har väl spelat de senaste fem matcherna, men inte tränat något. Bara några få ispass, konstaterar Lankan och kan inte dölja sin stora besvikelse över förlusten.
Jag känner så mycket för de unga spelarna och vill dra mitt strå till stacken för att vi skall kunna bygga upp ett nytt slagkraftigt OIK, poängterar den skiftarbetande SSAB-anställde.
Landqvist var bäste hemmaspelare med flera kvalificerande räddningar. I första halvlek täckte han av skottvinkeln några gånger för Tellus, som inte kunde göra mål.
Skridskoparaden efter paus kändes helt rätt och borde kunnat inspirera våra forwards att ta vara på målchanserna och avgöra matchen, men det vill sig inte, säger han lite håglöst.
Långa, precisa utkast, som kunde blivit målgivande passningar stod han också för.
Klart nöjd med sin egen insats kunde han verkligen vara, säger också OIK-tränaren Per Gustafsson med hes stämma.
Men varför förlorade ni?
Vi tappar fokus i vissa spel-sekvenser, gör försvarsmässigt individuella misstag, som bäddar för motståndarna, menar Landqvist och får fullt samtycke av sin tränare.
Bägge är dock förhoppningsfulla inför fortsättningen. Det finns vilja hos spelarna, något som skall omsättas till poängutdelning.
Men det får inte dröja för länge för då blir det rejält tungt, säger bägge unisont.
Spelmässigt bjöd jumbofinalen på torftigheter. Få heta målchanser skapades. Mest spel på mittfältet. Bägge lagen knöt till bakåt i ett inte alltför högt uppdrivet tempo.
Domarna tappade greppet om matchen på slutet. OIK:s många utvisningar kostade dem två mål bakåt. Inom dessa sex minuter vände matchen.
OIK var förtjänt av ena poängen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om