OIK spred julglädje i derby

Säg annandagjul och varje sann bandyentusiast slickar sig om munnen. Den mest klassiska bandydagen har ofta matcher av derbykaraktär på programmet. Oxelösunds IK mötte Borgia på bortais och tog sin största annandagsseger på länge. 70 efter en utmärkt insats.

Övrigt2005-12-26 21:25
Anförda av stabile och rutinerade liberon Fredrik Carlsson, som höll ihop ett ramstarkt försvar, kom anfallsspelet av sig självt med en mängd skapade målchanser. OIK dominerade matchen och visade härliga kämpatakter matchen igenom.
Tränaren Johan Edh hade anbefallt fart, snabba omställningar och att man skulle hålla ihop laget. Han fick utdelning till nästan hundra procent. Därtill ett aggressivt spel som helt tog musten ur motstånd-arna, som kom till korta
i närkamperna.
Ja, i dag var det en härlig kämpaglöd i alla spelarna, säger OIK:s 38-årige försvars-veteran bland de många unga spelarna.
Han har mer än 20 säsongers bandyspel, varav tio i Hammarby, bakom sig. Nu hjälper han OIK bygga ett nytt lag för en högre division en oerhört lojal klubbspelare i kuststaden.
Vad betyder annandagsbandyn för dig?
Visst blir det en speciell känsla, men stämningen runt aren-orna för säg tio år sedan, var en annan. Det var mer intensitet. Jag minns egentligen inget speciellt derby. I Hammarby mötte vi ofta Västerås i publikdragande matcher. Då var det publikrusning.
Nu är det division 2 och derby mot grannen i Norrköping. Vad säger du om atmos-fären?
Lugnt och stillsamt. Passade mig bra med tanke på att julmaten kanske inte hunnit lägga sig tillrätta i magen än. Men visst var vi inspirerade en dag som denna, säger Carlsson.

Såväl i torsdags som traditionellt på juldagen samlades nuvarande OIK-spelare och de i förskingringen i andra lag till lite gemensamma träningar och framför allt till gemenskap i social anda i klubben. Perfekt uppladdning och avslappning för annandagsbandyn.
Jag är jättenöjd med insatsen mot Borgia. Nu visade vi hur man skall tillvarata målchanser, vilket tidigare inte fungerat tillräckligt bra, kommenterar tränare Edh, som siktar mot sämst andraplatsen för att återkomma till ettan.
Efter en dryg halvtimme kom 02 (självmål) och det kändes som matchen i praktiken redan då var avgjord. Snabbare skridskoåkning, bestämdhet i närkamperna, precision i passningarna och elasticitet i spelet gav dominansen.
Att plocka fram någon OIK-spelare individuellt gör sig knappast. Det blev en lagseger, där varje spelare skötte sin roll till det bästa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om