Oxelösunds IK sämst i bandyettan

Nu är Oxelösunds IK även i teorin tabelljumbo i östra bandyettan efter hemmaförlusten mot Borgia/Norrköping BK med 35 (21), trots att tre omgångar återstår. Petter Hellborg gav visst hopp för OIK med sitt frislagsmål till 21, men i andra halvlek vändet som så många gånger förr.

Övrigt2003-12-30 21:57
I höstas visade sig Nyköpings BIS vara landets målgladaste lag i dag är Oxelösunds IK Sveriges sämsta bandylag sett till poängskörd och målskillnad för lagen i allsvenskan och division 1.
En enda poäng har OIK skrapat ihop på elva matcher, lika mycket som Blåsut i västra ettan, men Vänersborgslaget har bättre målskillnad.

Dock kunde OIK glädjas åt sitt andra frislagsmål för säsongen. Det kom i 38:e minuten, när Borgia hade två spelare utvisade. Målet betydde 21 en vändning från underläge 01. Skytt: Petter Hellborg.
Såg du en lucka i muren?
Nej, men de drog sig lite åt vänster. Jag sköt med sikte på målet och bollen smet in vid stolpen, säger OIK:s 21årige centrale mittfältare med offensiva arbetsuppgifter.
Det är inte ofta jumbolaget får utdelning på fasta situationer varesig hörnor eller frislag: Tidigare har bara Jesper Karlsson nätat på frislag, mot Sköndal borta.
Varför gör ni så få mål på fasta situationer?
Vi skulle nog behöva träna och nöta på mer på skott som hörnor och frislag, men träningen är omfattande ändå, säger Petter Hellborg, vars målskörd denna säsong inskränker sig till några hörnor och ett frislag.
Han var bara stundtals nöjd med sin egen insats mot Borgia och att laget som helhet ofta slutar att åka skridskor, som till exempel i andra halvlek.
Beträffande träningen menar han att man är tillräckligt grundtränade, så orsaken till alla förluster är inte konditionsbrist.
Men visst tar det mentalt på krafterna att få inkassera så många förluster och inte få någon stimulerande vinst, menar Hellborg, som dock menar att man inte vill vika ner sig i matcherna.
Borgia tog snabbt ledningen, när OIK försvaret uppträdde för tveksamt. Tomas Björkström tog dock väl vara på utkast från målvakten Johan Edh och kvitterade till 11. Målfarlige Björkström slog till.
På knappa sex minuter mellan 6571 minuten avgjordes matchen med tre snabba fullträffar för Borgia, där hemmaförsvaret visade tekniska brister och ett alltför oorganiserat spel.

24 blev 34 genom Tomi Tasten på målvaktsretur med tio minuter kvar. Viss spänning, men Borgia slog ifrån sig och vann rättvist i jumbofinalen.
Första halvlek var okey, men i andra saknades det rätta tålamodet, när vi kom i underläge, sammanfattar tränaren Per Gustafsson, som dock ser framåt med tillförsikt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om