Okej, jag vill se jättemycket uttryck nu. Tala med ögonen!
Regissören Lena Malmberg står mitt i Culturums tomma salong och ropar sina instruktioner till gänget uppe på scen. Även där är det glesare än vanligt. Tvåorna skriver nationella prov och trots att det bara är en vecka till premiären på "Rent" går sånt före repetitioner.
– Det brukar vara rätt stressigt vid den här tiden, men vi ligger ovanligt bra till i år. Alla har kämpat hårt och vi har så fantastiskt duktiga lärare, säger Fanny Milosavljevic.
Hon var en av dem som jublade när det blev bestämt att musikesteterna på Nyköpings gymnasium i år skulle sätta upp just 1990-talsmusikalen "Rent".
– Jag såg "Rent" första gången när jag gick i femman och då var det musikesteterna som spelade här i Culturum. Jag har älskat musikalen sedan dess och alltid identifierat mig med Mimi.
Just rollen som den hiv-smittade strippan Mimi var den mest eftertraktade och Fanny började gråta av glädje när hon fick veta att hon var en av två utvalda.
– Mimi är en väldigt komplicerad gestalt, i ena stunden väldigt kärleksfull och i nästa orthört arg. Jag kan verkligen känna igen mig i henne, hur man kastas från den ena känslan till den andra, så det känns jättekul att få göra den här rollen.
Föreställningens andra Mimi, Nellie Carlsson, hade också "Rent" som sitt förstahandsalternativ när eleverna skulle rösta fram årets musikal.
– Det är inte den mest kända musikalen, men det är jättefin musik och en bra historia som handlar om att övervinna motgångar och om kampen för att få vara den man är, säger Nellie.
Rätten att själv välja sin sexuella identitet är en av de röda trådarna i "Rent" och musikesteterna bryter upp könsgränserna ytterligare när de låter flera tjejer göra roller som i originalet spelas av män. Nellie Karlsson spelar till exempel transpersonen Angel, född till man men klädd som kvinna.
– Jag har haft svårt att fånga min roll och få koll på hur jag vill göra min Angel. Det känns viktigt för mig att visa publiken att Angel är en väldigt positiv person, säger Nellie Karlsson som från början sökte rollen som Mimi.
Det svåraste har annars varit att få ihop hela det avancerade pussel som en stor föreställning innebär – och att plötsligt sjunga ihop med hel orkester.
– När orkestern kommer in hör man inte sin egen röst och det händer så mycket på scen att man inte hinner koncentrera sig riktigt på sången, förklarar Johanna Hemming som spelar Mimis pojkvän Robin (i originalversionen döpt till Roger).
Trots att "Rent" handlar om människor som är hemlösa, fattiga och hiv-smittade utlovas mer än svärta.
– Vi har jobbat hårt för att göra en annorlunda "Rent" med lite mer dans och show. Det kommer inte att bli så mörkt försäkrar Johanna.
Nu ska bara detaljerna finslipas innan publiken släpps in i Culturum på torsdag.
– Jag är så himla rädd för att sjunga fel text. Jag skulle få en black out och ställa till det för alla andra. Jag kommer att skaka som ett asplöv när det är dags att gå upp på scen inför publik, säger Cornelia.
När Johanna här det skrattar hon till – och nervositeten hörs i rösten.
– Jag började skaka i benen redan i går så jag undrar verkligen hur det här ska gå.