Papporna i Nyköping länsbäst på att ta ut föräldraledighet

Papporna i Nyköpings kommun är bäst i länet på att ta ut föräldraledighet. Totalt i Sörmland är länets pappor något bättre än riksgenomsnittet på att vara föräldralediga.

Övrigt2002-08-21 15:54
Detta framgår av en stor undersökning som TCO, Tjänstemännens centralorganisation, för att få en bild av förutsättningarna för jobb och familjeliv i dagens Sverige.
Faktorer som vägts in i undersökningen är, exempelvis, familjeekonomi, föräldrarnas arbetsförhållanden, kvaliteten i barnomsorgen och föräldraledighet.
Den allra största variationen mellan de nio sörmländska kommunerna finns när det gäller storleken på barngrupper inom förskolan. Andelen grupper i förskolan med 18 barn, eller fler, är 35 procent i Trosa och 44 procent i Gnesta. Siffror som kan jämföras med 74 procent i Vingåker och 77 procent i Flen.
När det gäller förvärvsarbetande utmärker sig Nyköping och Trosa som de kommuner i länet där det finns fler förvärvsarbetande kvinnor än män. Bland de kommuner där den manliga övervikten bland förvärvsarbetande är mycket stor finns Oxelösund. Där arbetar 3^300 män, jämfört med 1^770 kvinnor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om