Permanentbebyggelse vid Åda backar
Den infrastruktur som skulle följa med en nybebyggelse av denna storlek skulle totalt ändra områdets hela karaktär och medföra en hård belastning på den känsliga miljön.
Vidare synes den för området planerade vägbebyggelsen att involvera även Tomtaklintområdet. Vilket äventyrar redan fastslagna bevarandevärden för detta område. I modern bostadplanering räknar man numera med två bilar per hushåll. En hård trafikbelastning kan alltså förväntas kring daghem och skolor på Tomtaklintområdet.
Under uppbyggnadsfasen, kanske cirka 10 år, kommer området att utsättas för hård byggindustri med för verksamheten välkända störningsmoment och tung trafik.
Hur tänker ansvariga politiker och tjänstemän när byggnation av denna storlek planeras in i ett känsligt natur- och fritidsområde i Trosa kommun.
År inte småstadsidyllen Trosa värd att bevaras på ett mer småskaligt sätt? Enligt gällande översiktsplan får enstaka komplettering av bebyggelse ske i anslutning till befintlig bebyggelse. Vilket det inte är fråga om i det här fallet. Vilken tyngd tillmäts översiktsplanen ha att väga in i detta ärende?
Som sommarboende och sakägare vill jag framhålla att byggnation av denna omfattning skulle få förödande konsekvenser för alla fritidsboende på Åda fritidsområde samt även för småstadsidyllen Trosa. Svar önskas av politiker/samhällsbyggnadsnämnd.
Lena Gullberg
sommarboende
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!